Egîd’in kurşunuyla binlerce Egîd uyandı

YJA Star gerillaları, Komutan Egîd’in attığı o ilk kurşunun, binlerce Egîd’in uyanmasına ve yönünü özgürlük dağlarına vermesine vesile olduğunu söyledi.

Büyük bedeller ödeyen Kürdistan halkının, özgürlüğünü sonuna kadar hak ettiğini belirten YJA Star gerillası Toprak Dîrok, “Solînlerin, Ceylanların ve binlerce katledilen Kürt çocukları şahsında bütün kin ve öfkemizle Türk işgalci güçlerini Kürdistan topraklarından defedeceğiz” dedi.

YJA Star gerillaları Kürdistan halkı için bir milat olan ve Ulusal Diriliş Bayramı olarak da kutlanan 15 Ağustos Atılımı hakkında ANF’ye konuştu.

HİÇBİR GÜÇ BU RUHU DURDURAMAZ

Botan’da atılan ilk merminin, aslında faşizme karşı direnişin en büyük çığlığı ve zindan direnişinin devamı olduğunu belirten  Dr. Hêja Rênas, “Kürt halkı ve gerilla için taktiksel ve stratejik olarak yeni bir dönüm noktası kazandırdı. O dönemlerde halkın artık hiçbir umudu kalmamıştı. Bu devrimci hamleyle birlikte Botan halkında büyük cesaret oluştu. Bu cesaret ve özgüven sadece Botan’la sınırlı kalmadı bütün Kürdistan’a yayıldı” dedi. Komutan Egîd’in attığı o ilk kurşunun, binlerce Egîd’in uyanmasına ve yönünü özgürlük dağlarına vermesine vesile olduğunu vurgulayan Dr. Hêja Rênas, şunları ifade etti: “Bugün düşmanı bozguna uğratan Egîdler, Komutan Egîd’in ardılları ve savaşçılarıdır. Zap, Avaşîn, Metîna’da yaşanan direniş, 15 Ağustos ruhudur. Bu ruh devam ettiği sürece hiçbir güç, hiçbir teknik bize engel olamaz. Bu nedenle biz 15 Ağustos ruhuyla zaferimizi yükseltmeye devam edeceğiz.”

YENİDEN DOĞUŞ OLDU

YJA Star gerillası Roza Serhat, 15 Ağustos Atılımı’nın halkta büyük moral yarattığını hatırlatarak, aslında Kürt halkının yeniden doğuş günü olduğunu söyledi. Yılların intikamını alan, zindandakilerin muazzam direnişe layık olmak da isteyen bir atılım olduğunu kaydeden Roza Serhat, şöyle devam etti: “Bu ruh hala canlıdır. Medya Savunma Alanları’ndaki direniş ve savaş gerçeği, ilhamını zindan direnişçilerinden ve Egîd’in yarattığı ruhtan alarak yürüyor. YJA Star savaşçıları olarak Heval Egîd’in bize devrettiği bayrağı, özgür dağlara dikene dek savaşacağız.”

SADECE ASKERİ BİR EYLEM DEĞİLDİ

Komutan Egîd’in ilk kurşununun, aynı zamanda bütün ezilen ve sömürülen halklar için atıldığını söyleyen YJA Star gerillası Doğa Botan ise şöyle konuştu: “Kürtleri ve ezilen halkı yok etmek isteyen sömürgeci bir zihniyet vardı. Sadece bir askeri eylem değil, ideolojik bir eylemdi de. Mazlum Doğan’ın Kawa’dan aldığı özgürlük ateşini Komutan Egîd’e teslim etmesiyle bu özgürlük ateşi sönmeyen bir meşaleye dönüştü. Bu meşale sönmeyecek ve her zaman faşizmin kalbini yakıp tutuşturacak. PKK gün geçtikte büyümeye devam ediyor. PKK’de taşınan, özgürlük ruhudur ve bu ruhu da oluşturan Önder Apo’dur. Önder Apo’nun militanı ve Komutan Egîd’in savaşçıları olarak bu mücadeleyi zaferle noktalayacağız.”

KÜRDİSTAN’DAN DEFEDECEĞİZ

Zindan direnişinden alınan cesaret ve güçle 15 Ağustos Atılımı’nın başlatıldığını hatırlatan YJA Star gerillası Toprak Dîrok da şunları dile getirdi: “Biz bu halka borçluyuz ve bu borcu ödemek için binlerce şehit verdik. Ne olursa olsun halkı özgürleştirmek için bütün gücümüzle faşizme karşı bu savaşı kazanacağız. Halkımız özgürlüğü sonuna kadar hak ediyor. Halkımız çok bedel verdi. Solînlerin, Ceylanların ve binlerce katledilen Kürt çocukları şahsında bütün kin ve öfkemizle Türk işgalci güçlerini Kürdistan topraklarından defedeceğiz.”