Faşist provokasyona rağmen Zürih HBF’de eylem

Zürih HBF’de eylem yapan gençler provoke edilmek istendi. Müdahale etmeyen polise nedeni sorulunca “Ben de Türk’üm” cevabını verdi. Gençler, provokasyona gelmedi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinen Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle İsviçre’nin Zürih kenti ana tren istasyonunda eylem yaptı.

Saat 18.30’da Zürih Hauptbahnhof (HBF) içinde Abdullah Öcalan’ın posterleri ve TCŞ bayraklarını açan gençler, Almanca “Abdullah Öcalan kimdir? Özgürlüğü neden önemlidir?” başlıklı broşürler dağıttı.

“Freheit für Öcalan” (Öcalan’a özgürlük) yazılı pankartlar eşliğinde eylemlerini sürdüren gençler,   “Bijî Serok Apo”, “Diktatör Erdoğan”, “Es lebe Öcalan” ve “Bijî berxwedana gerîla’ sloganlarını attı.

Gençlerin eylemini provoke etmek isteyen bir kişiye güvenlik tarafından hiçbir müdahale yapılmaması üzerine gençler, gidip nedenini sorunca, polis, “Ben de Türk’üm” diyerek Türkçe hakaretler savurdu. Provokasyona gelmeyen gençler, kitleyi sağduyuyla yatıştırdı. Faşizme inat eylemliliklerin daha da güçlendirileceği ifade edildi.