HBDH Maraş'ta petrol boru hattına yönelik eylemi üstlendi

HBDH Milisleri Maraş’ın Pazarcık ilçesinde petrol boru hattının imha edildiği eylemi üstlendi.

HBDH Milisleri yaptığı yazılı açıklamada “18 Ocak 2022 günü HBDH Milislerimiz Maraş/Pazarcık’ta bulunan petrol boru hattını özel bir teknikle imha etmiştir. Milislerimiz, eylemlerinin ardından güvenli bir şekilde üslenme alanlarına ulaşmışlardır” dedi.

Aynı açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi:

“HBDH gerilla ve milisleriyle her an, her dakika ve her yerde eylem gücünü örgütlemektedir. Maraş’ta ki eylemimiz ezilen halklarımıza, işçi sınıfına, emekçilere, zindanlarda direnenlere, faşistler tarafından katledilen onlarca devrimcinin intikamının alınması için gerçekleştirilmiştir. HBDH gerillaları AKP-MHP faşizminin ve onun destekçilerinin yaptıkları her faaliyetten haberdardır. Onların geçmişten bugüne ve geleceğe dair planladığı katliamların hesabını soracaktır. Hiçbir hesap mahşere kalmayacaktır. Bundan sonra bilinsin ki halka zulmeden, devrimcileri vuran, emekçilerin onurlarını yere sermek isteyen ve faşizme destek veren her kim varsa HBDH gerillaları ve milisleri oradadır.

Hrant’ı arkasından vuran korkak faşistler, zindanlarda direniş gücünden başka bir şeyi olmayan devrimcilere saldıran faşizmin kulları ve onları kollayan-örgütleyenler; hepinizi tanıyoruz. Bir gün ansızın çıkıp geleceğiz. Fabrikalarınız varsa onları yakacağız, yatlarınız varsa batıracağız, petrolünüz varsa imha edeceğiz, bizden aldığınız canlara karşı bire bin katacağız, hesap ödeteceğiz. İşçileri, emekçileri sömürerek zenginleşenler, Kürdistan’da yürüttüğünüz kirli savaşınıza aktardığınız paraların kaynaklarını keseceğiz.

Bugün Hrant Dink’in ölüm yıl dönümü. Hrant hala aklımızda, Hrant’ı vuranlar namlularımızın ucundadır. Bugün zindanlarda direnişler var. Direnerek ölümsüzleşenlerimizin aziz hatıraları hiç unutulmayacaktır. Faşizmden hesabı namlularımız soracaktır. HBDH gerillaları ve milisleri olarak bu eylemimizi Hrant Dink’e ve zindanlarda direnen devrimci tutsaklara adıyoruz.”