Hewlêr’de çok sayıda öğrenci kaçırıldı, bir üniversite kuşatmada

Güney Kürdistan’ın başkenti Hewlêr’de burslarını alamayan öğrencilere yönelik sert yönelimde bulunan KDP asayiş güçlerinin çok sayıda öğrenciyi kaçırdığı ve bir üniversiteyi de kuşatmaya aldığı bildirildi.

RojNews’in haberine göre Güney Kürdistanlı Parlamenter Elî Heme Salih, Hewlêr’deki Yükseköğretim Bakanlığı binası yakınlarında güvenlik güçlerinin bir grup öğrenciyi kaçırdığını söyledi.

Salih, bu durumdan hükümet başkanının sorumlu olduğunu belirtirken, güvenlik güçlerinin gazetecileri de engel olduğunu ifade etti.

Güney Kürdistan’da hafta sonundan bu yana burslarını alamayan öğrenciler protesto eylemleri gerçekleştiriyor.

Süleymaniye, Helebce, Koye, Seyîdsadiq, Hewlêr ve Kelar’daki üniversite öğrencileri beş gündür bursları verilmediği ve yurtlarda (öğrenci evlerinde) hizmet verilmediği gerekçesiyle protesto eylemlerinde bulunuyor.

Hewler’deki Selahaddin Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler bir kez daha eylem yaparken, KDP’ye bağlı asayiş güçleri, Hewler’deki üniversitelerin önlerine zırhlı araçlar konuşlandırdı. Bir çok öğrencinin telefonlarına el konuldu. Sivil giyimli asayiş görevlileri de öğrencilerin arasına karışırken gözlemlendi. KDP güçlerinin ayrıca Soran Üniversitesi’ni de kuşatmaya aldığı ve öğrencilerin eylem yapmasını engellemeye çalıştığı bildirildi.