HPG: 1 saldırı helikopteri darbelendi-YENİLENDİ

Gerillalarca gerçekleştirilen eylemlerde 3 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 3 dron imha edildi. 1 saldırı helikopteri ile 1 dron darbelendi. İşgalciler ise Direniş Alanları’nı; 35 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombaladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi savaşın ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Kurdistan Özgürlük Gerillası, yeni dönem gerilla taktiklerini iç içe kullanarak sömürgeci TC devletine ağır darbeler vurmaktadır. Dört ayı aşkın bir süredir tarihi bir direniş sergileyen güçlerimiz, ezilen halkların direniş tarihinde yeni bir sayfa açmıştır. Halkımızın varlığını koruma ve özgürlüğünü sağlama mücadelesine karşı geliştirilen her türlü saldırıyı fedaice karşılayan güçlerimiz, görkemli direnişini gerçekleştirdiği eylemlerle devam ettirmektedir.

Hareketli timlerimizin öncülüğünde gerçekleştirilen eylemlerde;

3 işgalci cezalandırılmış, 3 dron imha edilmiş, 1 saldırı helikopteri ile 1 dron darbelenmiştir. İşgalci TC ordusu ise Direniş Alanları’nı; 35 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla, 10 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de obüs ve havanlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

15 Ağustos saat 05:30’da Xakurkê’deki Girê Şehîd Hakî üzerinde uçurulan 1 dron hareketli timlerimizce vurularak darbelenmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

16 Ağustos’ta işgalci TC ordusu, kimyasal gazları hortumlarla Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine yönlendirmeye çalışmıştır. Güçlerimiz bu işgalcileri hedefleyerek darbelemiş ve kullanılan hortumu imha etmiştir.

16 Ağustos saat 19:00’da Werxelê Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini kepçe araçlarıyla yıkmak isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

16 Ağustos saat 11:00’de Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerinde taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla patlama yapmak isteyen işgalciler hareketli timlerimizce ferdi silahlarla vurularak darbelenmiştir. Eylemin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

17 Ağustos saat 03:05’te Çemço Direniş Alanı’nda hareket halindeki işgalciler, YJA Star güçlerimizce denetim altına alınmış ve suikast taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;                                    

16 Ağustos saat 18:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresindeki işgalciler ferdi silahlar ve el bombalarıyla vurularak darbelenmiştir. Eylemin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

16 Ağustos saat 18:10’da Girê Amediyê Direniş Alanı üzerinde uçurulan 2 dron güçlerimizce vurularak imha edilmiştir. Aynı zamanda işgalcilerin savaş mevzilerini bombalamak için uçurduğu bomba yüklü bir dron YJA Star hareketli timlerimizce vurularak üzerindeki patlayıcılarla birlikte imha edilmiştir.

16 Ağustos saat 18:15’te Metîna’da bulunan TC ordusuna ait Bamernê askeri üssü güçlerimizce vurulmuştur. Hareketli timlerimiz mevzi çalışması yapan bir kepçe aracını hedefleyerek ağır silahlarla vurmuştur. Bu eylemde 1 kepçe aracı imha edilmiş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

16 Ağustos günü gece saatlerinde Girê Amediyê Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen saldırı helikopterleri hareketli timlerimizce ağır silahlarla hedeflenmiştir. Güçlerimizin etkili vuruşlarıyla 1 saldırı helikopteri darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

16 Ağustos’ta Girê FM, Şikefta Birîndara ve Karker Direniş Alanları’ndaki savaş mevzileri 14 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

16 Ağustos’ta Werxele Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 21 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

16 Ağustos’ta işgalciler 15:45 ve 17:05 saatleri arasında Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerinin önünde 4 kez ateş yakarak buradan çıkan zehirli gazları savaş mevzilerinin içine yönlendirmeye çalışmıştır.

İşgalci TC ordusunun obüs, havan ve helikopterlerle gerçekleştirdiği saldırılar;

16 Ağustos’ta Girê FM, Girê Cûdî ve Saca Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlenmiştir.

16 Ağustos’ta Saca, Girê Amediyê, Girê Cûdî ve Girê Hakkarî Direniş Alanları 10 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

16 Ağustos’ta Girê Amediyê ve Girê Hakkarî Direniş Alanları obüs ve havanlarla onlarca kez bombalanmıştır.”