HPG: Zap şehitleri halkımızın onurlu kahramanlarıdır

Zap’ta 2017’de şehit düşen gerillaların anılarına bağlı kalacağı sözünü yineleyen HPG, “Cudî, Serxwebûn, Ernesto ve Rênas yoldaşlarımız halkımızın en onurlu ve seçkin kahramanları olmayı başardılar” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Zap’ta şehit düşen gerillalara ilişkin şunları belirtti:

“2017 yılında işgalci Türk devletinin Partimiz PKK şahsında Kürt halkını ortadan kaldırmak için geliştirdiği yoğun saldırılarda Zap alanında bulunan Cudî, Serxwebûn, Ernesto ve Rênas yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyor, anılarına bağlı kalacağımızın sözünü yineliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Cudî Botan
Adı Soyadı: Nimet Bozkurt
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Leyla – Ömer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 5 Şubat 2017 / Zap

 

Kod Adı: Serxwebûn Gabar
Adı Soyadı: Bêwar Mesut
Doğum Yeri: Zaxo
Anne – Baba Adı: Xatin – Mesut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Şubat 2017 / Zap

 

Kod Adı: Ernesto Besta
Adı Soyadı: İbrahim Külter
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Kevser – Ethem
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Nisan 2017 / Zap

 

Kod Adı: Rênas Navdar
Adı Soyadı: Osman Sevmiş
Doğum Yeri: Colemêrg
Anne – Baba Adı: Adile – Alaattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Nisan 2017 / Zap


CUDÎ BOTAN

Cudî yoldaşımız, direniş ve serhildan geleneğini yaratarak tarih boyunca işgalcilere karşı direniş çizgisinden taviz vermeyen yurtsever Şirnex’te dünyaya gelmiş ve büyümüştür. Çocukluk yıllarından itibaren direniş kültürüne tanık olmuş ve sömürgeci TC devletinin halkımıza uyguladığı zulme bizzat tanıklık etmiştir. İlk kez Botan’da gördüğü, halkımızın özgürlüğünün garantisi gerillayı hiçbir zaman unutmamış ve gerilla saflarına katılacağı günü sabırsızlıkla beklemiştir. 2014 yılında Botan’da gerilla saflarına katılarak çocukluk hayalini gerçekleştiren yoldaşımız, doğduğu ve son derece bağlı olduğu topraklarda bir süre gerillacılık yaptıktan sonra Heftanîn alanına geçmiştir. Kendisini mücadeleye adayan yoldaşımız, genç yaşında halkımızın özgürlük hayallerini gerçekleştirmek için dur durak bilmeden çalışmış, yaşamının her anını mücadeleye adamayı esas almıştır. Gençlik enerjisiyle yaşamda öncülük yapmış ve yoldaşları için güç ve moral kaynağı olmuştur. Devrimci yaşam duruşundan asla taviz vermeyen yoldaşımız, samimi ve emekçi katılımıyla bütün yoldaşlarının sevgi ve saygısını kazanmıştır. Genç yaşına rağmen derin bir ideolojik birikim sahibi olan Cudî yoldaşımız, birikimini arttırmayı ve yoldaşlarıyla paylaşarak zenginleştirmeyi her zaman esas almıştır. Ölümsüz kahramanlarımız arasına katılan Cudî yoldaşımız zafer yürüyen mücadelemizde her zaman önümüzü aydınlatacaktır.

SERXWEBÛN GABAR

Serxwebûn yoldaşımız, Başûrê Kurdistan’a bağlı Zaxo’da dünyaya gelmiş ve büyümüştür. Yurtsever geleneğe bağlı, direnişçi bir ailede yetişen yoldaşımız, Kürdistani değerlere her zaman bağlı kalmış ve halkımızın maruz kaldığı acılara tanıklık etmiştir. Sömürgeciler karşı sınırsız bir öfke sahibi olan yoldaşımız, Kürdistan’ın kutsal topraklarını işgalcilerden temizlemek ve halkımızın özgür kimliğiyle yaşama hakkı için gerilla mücadelesinin zorunluluğunu erken yaşlarda bilince çıkarmıştır. Önderliğimizin gerillayı büyütme çağrısı temelinde Serxwebûn yoldaşımız 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Yeni Savaşçı eğitimini başarıyla tamamlayan yoldaşımız Garê ve Zap alanlarında gerillacılık yürütmüş ve kısa sürede tecrübeli bir gerillaya dönüşmüştür. Hem askeri hem ideolojik anlamda kendini hızla geliştiren yoldaşımız yeni dönemi gerillacılık esaslarını pratiğine büyük bir başarıyla yansıtmıştır. Emekçi kişiliğiyle büyük küçük demeden devrim görevlerine büyük bir titizlikle yaklaşan yoldaşımız, her zaman üstün başarı temelinde görevleri sonuçlandırmayı esas almış ve bu anlamda güçlü militan çizgisinin temsilcisi olmuştur. PKK yaşamı ve yoldaşlığının kutsallığını bilen ve yoldaşlarına sınırsız değer veren Serxwebûn yoldaşımız, kendisini geliştirirken çevresini geliştirmeyi de temel hedefi haline getirmiştir. Serxwebûn yoldaşımız da bütün şehitlerimiz gibi yarattığı değerlerle her zaman mücadelemizde yaşayacak ve önümüzü aydınlatacaktır.

ERNESTO BESTA

Ernesto yoldaşımız, Şirnex’te dünyaya gelmiş ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılımları olan, yurtsever değerlere her zaman bağlı olan bir ailede büyümüştür. Yaşadığı çevrenin ve ailesinin yurtsever olması nedeniyle erken yaşlardan itibaren mücadeleyi tanımıştır. İşgalci ve sömürgeci TC devletinin halkımıza ve özellikle halkımızın geleceği olan gençlerimize karşı uyguladığı asimilasyon politikaları karşısında sessiz kalmayan Ernesto yoldaşımız, gençlik çalışmalarında yerini alarak Kürt gençlerini işgalci TC devletinin kirli politikalarından korumak için sürekli çaba içerisinde olmuştur. Yürüttüğü çalışmalar nedeniyle işgalciler tarafından tutuklanan yoldaşımız bir süre sömürgeci TC devletinin zindanlarında kalmıştır. Mücadele kararlılığından taviz vermeyen Ernesto yoldaşımız zindan sürecinden sonra işgalcilere gereken cevabı vererek 2013 yılında Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılmıştır. Yeni Savaşçı eğitimini başarıyla   tamamlayan yoldaşımız Zap alanına geçmiş ve şehit düştüğü ana kadar bu alanda güçlü bir pratik sergilemiştir. Kısa sürede tecrübe kazanan yoldaşımız, yaşamda ve savaşta her zaman en ön safta yerini almıştır. Yeni dönemin komuta çizgisinde yürüyen Ernesto yoldaşımız, bulunduğu her ortamda Parti çizgisinin temsilci olmuştur. Önder Apo Felsefesi’nin yiğit militanı Ernesto yoldaşımız her zaman mücadelemizde yaşamaya devam edecektir.

RÊNAS NAVDAR

Rênas yoldaşımız Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin en yoğun yaşandığı ve bağrından onlarca özgürlük tutkunu kahramanı çıkaran Gever’de doğmuştur. Yurtsever bir aile çevresinde büyüyen Rênas yoldaşımız çocukluktan itibaren Partimiz PKK’yi tanımış ve gerillaya hayranlık beslemiştir. Yaşamında hiçbir zaman sıradanlığı kabul etmeyen Rênas yoldaşımız her zaman başarıyı kendisi için esas almıştır. Halkımızın sorunlarına cevap olabilmek için her zaman kendisini sorumlu görmüş ve bunu mücadelesine de yansıtmayı başarmıştır. Gençlik dönemlerinden itibaren birçok çalışmada yer alarak sürekli devrimci mücadele içerisinde bulunmayı bir görev bilmiştir. Özellikle üniversite okuduğu dönemlerde yaptığı araştırma ve okumalarla halkımızın içerisinde bulunduğu soykırım şartlarını daha iyi bir şekilde bilince çıkarmış ve mücadeleyi daha keskin bir tarzla yürütmesi gerektiği sonucuna varmıştır. Soykırımcı Türk devletinin hem çeteler eliyle hem de bizzat kendisinin, halkımızın Şengal ve Rojava’daki kazanımlarına yönelik saldırılarından sonra Özyönetim Direnişleri sırasında da Kürdistan’ın birçok bölgesinde katliamlar geliştirmesi Rênas yoldaşımızın daha kararlı bir şekilde mücadeleye atılmasını sağlamış ve 2015 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Gerilla saflarına katıldıktan sonra keskin zekası sayesinde kısa sürede dağ ve gerilla ortamına uyum sağlayan Rênas yoldaşımız sürekli olarak kendisini geliştirmeyi esas almıştır. Ancak yetkin ve profesyonel bir gerillacılıkla faşizmin yenilgiye uğratılıp halkımızın özgürlüğünün sağlanacağına inanmıştır. Bunun için de Demokratik Modernite Gerillacılığı’nın ilkelerini kişiliğinde oluşturma çabası içerisinde olmuştur. Yine askeri anlamda uzmanlaşma eğitimleri görmüş ve eğitimlerden aldığı bilgileri pratikte başarılı bir şekilde uygulamasını bilmiştir. Yaşamında ve savaşında her zaman öncü olmayı başaran Rênas yoldaşımız örnek bir gerilla komutanı olmayı başarmıştır. Şengal alanında Êzidî halkımızın DAİŞ çetelerine karşı yürüttüğü özgürlük savaşında halkımızın yanında saf tutmuş, birçok eylemde aktif rol üstlenmiştir. Şengal’deki görevini tamamladıktan sonra tekrar özgürlük mekanı olan Kürdistan dağlarına dönen Rênas yoldaşımız Zap alanında uzun süre çalışma yürütmüştür. İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları karşısında etkili bir direnişin yürütüldüğü Zap alanında her zaman en ön cephede olmayı seçen Rênas yoldaşımız savaşçı kimliğinin yanı sıra yoldaşlığındaki samimiyeti, dürüstlüğü ve yaşamdaki mütevaziliği, sadeliği ile her zaman aranan bir yoldaş olmuştur.

En büyük amaçları halkımıza özgür bir ülke ve yaşam yaratmak olan, bunun için de bir an bile tereddüt etmeden mücadeleye koşan Cudî, Serxwebûn, Ernesto ve Rênas yoldaşlarımız halkımızın en onurlu ve seçkin kahramanları olmayı başardılar. Bu kahraman yoldaşlarımızı halkımıza kazandıran başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.”