Kandil'de PKK'nin kuruluşu kutlandı

Kandil’de gerillalar, PKK’nin 43. kuruluş yıl dönümünü kutladı, “büyük başarı kazanılana kadar direniş sürecek” mesajı verdi.

HPG ve YJA Star gerillaları, PKK’nin 43. yıl dönümünü Kandil’de düzenledikleri etkinlikle kutladı. Devrim şehitleri için yapılan saygı duruşu ile başlayan törende yapılan konuşmada, “Onurlu tek bir Kürt kalana kadar direnişin ve gerillanın var olmaya devam edeceği” vurgulandı.


Kürdistan tarihinde birçok serhildanın olduğu ancak Kürt halkı için ‘Betona gömdük, artık diriltilemez’ denilen bir dönemde kurulan PKK’nin, Kürt halkının yeniden dirilişi anlamına geldiği belirtildi. PKK’nin kuruluş gününün, faşist Türk devletine vurulan en büyük darbe olduğu ifade edildi.

'BU DAĞLARDA GERİLLA BİTMEZ!'

Türk özel savaş medyasının ‘yüz kişi, yüz elli kişi kaldı’ şeklinde özel savaş söylemlerine de yanıt verilen konuşmada, “Kürdistan’ın tüm dağlarında özgürlük gerillası vardır. Düşman bilsin ki, onurlu tek bir Kürt kalana kadar da bu dağlarda gerilla bitmez. Bugün Zap, Avaşin ve Metina’da tarihi bir direniş var. Büyük özgürlüğü sağlayana ve Önder APO’yu fiziki özgürlüğüne kavuşturana kadar demokratik modernitenin gerillaları her zaman var olacaklardır. PKK, Kürdistan özgürlük güçlerini çok gelişkin bir ideoloji ve düşünce ile donattı. Önder APO’nun düşünceleri, devrimci halk savaşı perspektifi ve modern gerilla taktikleri ile bugüne kadar direnen gerilla, başarı kazanıncaya kadar da direnmeye devam edecektir. Başarı sözümüzü yineliyoruz. Gerilla direnişi faşizmin sonunu getirecektir” denildi.
Tören, atılan "Bijî Serok APO, "Bê Serok Jîyan Nabe" ve "Jin, Jîyan, Azadi" sloganlar ve çekilen halaylarla son buldu.