GÖRÜNTÜLÜ

2 şehidin kimlikleri açıklandı

Şehit 2 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “militanları Nûjiyan ve Diljîn yoldaşlarımız son nefeslerine kadar Önderlik çizgisinde net ve sarsılmaz bir duruşun sahibi oldular” dedi.

ŞEHİT AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

"Nûjiyan ve Diljîn yoldaşlarımız, 23 Nisan 2024 günü Xakurkê’de işgalci Türk ordusunun gerçekleştirdiği saldırıda şehadete ulaştı.

Kadın özgürlük mücadelesinin kahraman militanları Nûjiyan ve Diljîn yoldaşlarımız son nefeslerine kadar Önderlik çizgisinde net ve sarsılmaz bir duruşun sahibi oldular. Moralli, sade ve mütevazı katılımlarıyla örnek birer militan olarak mücadele tarihimize geçtiler. Apocu direniş çizgisinin yılmaz savunucusu olan yoldaşlarımız düşmanın saldırılarına cevap olabilmek için askeri alanda kendilerini yetkinleştirdiler. Yeni dönem gerilla taktiklerinin uygulamak ve düşmana darbe vurma için ısrarcı oldular. Nûjiyan ve Diljîn yoldaşlarımız bu temelde yaşadıkları yoğunlaşmalarını yaşamın her anına yansıtarak yoldaşlarının gelişimine yardımcı oldular. Böylece Apocu fedai ruhla mücadele azimlerini büyüterek devrim yürüyüşlerine başarılar sığdırdılar. Nûjiyan ve Diljîn yoldaşlarımız mücadeleye adım attıkları ilk günden şehadete ulaştıkları güne kadar, Özgür Önderlik ve Özgür Kurdistan şiarıyla soluksuz ve tereddütsüz bir yürüyüşün sahibi olmayı başardılar. Soykırım kıskacında olan halkımızın öz değerlerini korumak için fedai bir yaşamı tercih ederek özgürlük mücadelesi saflarında yer alan yoldaşlarımız, inandıkları amaçlar uğruna gözünü kırpmadan ölümsüzler kervanına katıldılar.

Bu temelde yoldaşları olarak Nûjiyan ve Diljîn yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyor, şehit yoldaşlarımızın bizlere devrettiği mücadelelerini onlara layık olmanın bilinç ve sorumluluğu ile zafere taşıyacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Nûjiyan İsyan
Adı Soyadı: Hatice Kaya
Doğum Yeri: Mêrdîn
Anne – Baba Adı: Naciye – İsmail
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Nisan 2024 / Xakurkê

 

Kod Adı: Diljîn Azadî
Adı Soyadı: Hêva Kilêvçek
Doğum Yeri: Efrîn
Anne – Baba Adı: Fehime – Abdulrahman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Nisan 2024 / Xakurkê

 

 

NÛJÎYAN İSYAN

Nûjiyan İsyan yoldaşımız Mêrdîn’de dünyaya gözlerini açtı. Her Kürt genci ve kadını gibi daha çocukluk yıllarında çelişkiler yaşandı. İşgalci Türk devletinin Kurdistan’da uygulamak istediği asimilasyon politikalarını irdeleyen bir Kürt genci olarak erken yaşta düşman gerçekliğini anlamaya çalıştı. Okul yıllarında çelişkiler yaşadı. Milyonların özgürlük haykırışlarına ve gerillanın işgalcilere karşı sergilediği destansı direnişe kayıtsız kalmayarak Kurdistan Özgürlük Hareketi’ne merak duydu. Emekçi bir ailede büyüyen yoldaşımız ailesine ekonomik destek olmak için tekstil fabrikasında çalıştı. Emekle öğrendiği yaşam mücadelesini arayışlar katarak büyüttü. İşgalci TC ordusunun 2015 yılında “Çöktürme planı” çerçevesinde uygulamaya koyduğu katliamların tanığı oldu. Özyönetim Direnişi sürecinde yaşanan vahşete kayıtsız kalmayarak katılım kararı verdi. Cizre bodrumlarında TC devletinin yaptığı vahşetten derinden etkilenen Nûjiyan yoldaşımız Mêrdîn üzerinden gerilla saflarına katılma kararı verdi.

2016 yılında gerilla saflarına katılan Nûjiyan yoldaşımız yeni savaşçılar eğitimini Garê alanında aldı. Dağ ve gerilla ile buluşmanın mutluluğunu yaşayarak yaşama adapte olmaya başladı. Yeni savaşçı eğitiminde gördüğü Kurdistan tarihi, PKK tarihi ve kadın tarihi derslerinde kişiliğini çözümledi. Bin yıllardır kadına ve halkımıza yaşatılan acıların intikamı alma yemini eden Nûjiyan yoldaşımız derslere aktif bir katılım gösterdi. Sömürgeci TC devletinden intikam almak için gerillacılıkta yetkinleşmesi gerektiğinin bilincinde olarak askeri derslere daha fazla odaklandı. Nûjiyan yoldaşımız yeni savaşçılar eğitimi sürecinde yaptığı bir değerlendirmede “İşgalcilerin Kurdistan’da yaptıklarından etkilendim. Hedefim ise şehitlerin intikamlarını almak ve adımı Kurdistan tarihine yazdırmak” olduğunu belirterek bu amaçları için sürekli bir yoğunlaşma içinde oldu. Şehitlere bağlılık ve hedefine ulaşma ısrarı sayesinde zorlu görevleri yerine getirmede hiçbir zaman kaygı yaşamadı. Hedeflerine ulaşmak ve sürecin beklentilerine cevap olmak isteyen yoldaşımız, bu temelde uzmanlık eğitimi önerisinde bulundu. İki yıl pratik çalışmalarda yer aldıktan sonra 2018 yılında Şehit Mahîr Akademisi’nde uzmanlık eğitimi almaya başlayan Nûjiyan yoldaşımız eğitimlerde Kadın Kurtuluş İdeolojisi ve ordulaşması üzerine yoğunlaşarak gelişim gösterdi. Eğitim ortamını eksiklerini görme ve açığa çıkarma yeri olarak değerlendirdi. Moralli ve heyecanlı katılımıyla örnek bir militan olan Nûjiyan yoldaşımız askeri anlamda da belli bir yetkinlik kazandı. Nûjiyan yoldaşımız eğitimden sonra Avaşîn alanına geçerek dönemin gerilla taktiklerini yaşamsallaştırma çabasında oldu. İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’nda başlattığı işgal operasyonlarında görevlerini yerine getirmek için her çalışmaya koştu. En son yer aldığı Xakurkê alanında büyük emek vererek düşman saldırılarını boşa çıkarmak isteyen yoldaşımız işgalcilere ağır darbelerin vurulduğu bir dönemde hiçbir görevden geri durmayarak sorumluluklarını yerine getirdi. Soykırımcı Türk devletinin, 2021 yılından itibaren Medya Savunma Alanları’na yönelik geliştirdiği tasfiye amaçlı saldırılara cevap olabilmek için sıcak savaş alanları için öneride bulundu. Hem askeri yetkinliğinin olması ve hem de pratik alanda tecrübe kazanmış olması Nûjiyan yoldaşımızın dönem görevlerini eksiksiz yerine getirmesini sağladı. Özgür kadın kimliğini her şart altında en iyi şekilde temsil etmeyi başaran yoldaşımız tüm yoldaşlarının örnek aldığı bir PKK ve PAJK militan olmayı bildi.

23 Nisan 2024 günü Xakurkê bölgesinde gerçekleşen bir düşman saldırısında şehadete ulaşan Nûjiyan yoldaşımız; asi bir devrimci olarak her şart ve koşul altında düşmana darbe vurma arayışında oldu. Mütevazı yaşamı ve ısrarcı kişiliği ile şehitlerin ardılı olarak mücadelemizde ve tüm yoldaşlarının yüreğinde silinmez bir iz bıraktı. Yoldaşları olarak şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirme sözümüzü yineliyor, kutsal anıları önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz.

 

DILJÎN AZADÎ

Diljîn Azadî yoldaşımız binlerce evladını özgürlük mücadelesine veren Efrîn’de dünyaya geldi. Ailesinin yurtsever olması ve kız kardeşinin özgürlük saflarında olması yoldaşımızın erken yaşta partimiz PKK’yi tanımasına vesile oldu. Ailesinden aldığı terbiye ile Kürt kültürüne bağlı bir birey olarak yetişti. Ailesinden dinlediği gerilla hikayeleri ile büyüyen yoldaşımız daha çocuk yaştayken gerilla olmayı hayal etti. Rojava’da DAİŞ çetelerinin saldırılarına ve işgalci TC devletinin imha politikalarına maruz kalan halkımızın imdadına yetişen gerilla güçlerine sempati duydu. Bir genç kadın olarak halkımıza karşı sorumluluklarını yerine getirmek isteyen Diljîn yoldaşımız ilk olarak yerel düzeyde çalışmalara katıldı. Komalê Ciwan çalışmalarına büyük bir istek ve azimle katılarak her anını Partiye hizmet etmek için çabaladı. Efrîn alanında belli bir süre çalışma yürüttükten sonra farklı alanlarda çalışmalarını sürdürdü. Aldığı eğitimlerle kendini yeniden yaratmayı başaran Diljîn yoldaşımız, Önderliğimizin savunmaları ve gerillalaşma perspektifleri özerine yoğunlaştı. DAİŞ çete saldırılarının arttığı bir dönemde mücadelesini daha da büyütme kararı alan yoldaşımız 2015 yılında profesyonel düzeyde Parti çalışmalarına dahil oldu. İşgalci DAİŞ ve TC ordusuna en büyük cevabın gerilla saflarına katılarak verilebileceğinin bilincinde olan yoldaşımız yüzünü özgür dağlara döndü.

2018 yılında Garê alanında yeni savaşçı eğitimini aldı. Aldığı eğitimle kısa sürede dağ ve gerilla yaşamına adapte oldu. Bir an bile tereddüt etmeden tüm içtenliği ve sadeliği ile yaşama katıldı. Emekçi yönü ağır basan yoldaşımız, hiçbir çalışmadan geri durmayarak fedakârca mücadele etti. 2019 yılına Şehit Mehmet Goyî operasyon okulunda eğitim aldı. Eğitim sürecinde kendisini ideolojik ve askeri olarak donatarak yetkin bir YJA Star gerillası oldu. Askeri konularda yetkinlik kazanan yoldaşımız Xakurkê alanında birçok çalışmada emek verdi. Uzman bir gerilla olarak dönemin taktiklerini başarıyla uyguladı. Bulunduğu her alanda moralli ve mütevazı katılımıyla her zaman örnek bir YJA star militanı oldu. Düşmanın başlattığı işgal saldırılarına fedai tarzda direnen ve şehitler kervanına katılan yoldaşlarına karşı kendini borçlu görerek mücadele azmini büyüttü. Diljîn yoldaşımız sıcak savaşın yaşandığı alanlara kendini önererek devrimci görevlerini yerine getirmek istedi. Özellikle kimyasal silahlarla şehadete ulaşan yoldaşlarının intikamını almak için yoğunlaşmalarını ve arayışlarını derinleştirdi. Bulunduğu her alanda ideolojik tartışma zemini yaratarak yoldaşlarının gelişimine de katkıda bulundu.

Enerjik yapısı ile yerinde durmayan, doğal ve sade duruşuyla yoldaşlarının gönlünde yer edinen Diljîn yoldaşımız, Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü ve şehitlere verdiği intikam sözünü yerine getirmek için büyük bir istek ve hırsla mücadele etti. Xakurkê bölgesinde 23 Nisan 2024 gününde gerçekleşen düşman saldırısında şehitler kervanına katılan Diljîn Azadî yoldaşımız, başarılarla dolu bir mücadele mirasını biz ardıllarına bıraktı. Diljîn yoldaşımızın bizlere devrettiği mücadelesini onun şahsında tüm şehit yoldaşlarımıza layık olmanın bilinciyle zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz."