ADGB’den 27 Kasım Berlin mitingine çağrı

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) Almanya’daki PKK yasağına karşı 27 Kasım’da Berlin’de yapılacak eyleme katılım çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan ADGB, “TC faşizminin Türkiye ve Kürdistan'da sürdürdüğü asimilasyon, imha ve inkar politikları sonucu oluşan PKK; 28 yıldır Almanya'da terör örgütü olarak tanınıyor.  On yıllardır tüm dünyanın gözleri önünde yaşanan savaş, katliamlar, yok sayma politikaları Kürt halkına geri adım attıramadı” dedi.

Açıklamada, “Ortadoğu'da barbar DAİŞ çetelerine karşı, enternasyonalist karşı koyuş ROJOVA ile zafere ulaştı.  Ancak hemen sınırda bir Kürt Devleti’nin kuruluşuna tahammül edemeyen Erdoğan ve şürekası AKP + MHP, Rojova’ya  sürekli operasyonlar  gerçekleştirirken bugün bu saldırılar  ciddi boyutlara ulaşmış durumdadır. Almanya başta olmak üzere tüm emperyalistler,  bu saldırılara karşı  çıkar ilişkileri nedeniyle sessiz kalıyorlar.  Tıpkı Avrupa'nın göbeğinde, Belerus Polonya sınırında yaşanan insanlık suçuna sessiz kaldıkları gibi... Tıpkı çıkar ilişkilerinin zarar görmemesi için, 129 /a ve 129/b yasalarıyla onlarca Türkiyeli ve Kürdistanlı devrimcinin  Almanya zindanlarında tutsak edildiği gibi...” ifadeleri kullanıldı.

“PKK nin terör listesinde yer alması, Ortadoğu ve Türkiye'de yürütülen kirli savaşın desteklenmesi demektir” diyen ADGB, şöyle devam etti:

“Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan'a uygulanan tecrit te bunun bir parçasıdır. Tüm bu yasaklamalar Kürt sorununyn çözümüne değil büyümesine yol açmaktadır. Sorunun çözümü için; barış görüşmelerinin başlaması için derhal adım atılmalı...  PKK üzerindeki tüm yasaklar kaldırılmalı ve AB  terör listesinden çıkartılmalı. Milyonlarca insanı ilgilendiren bu savaş politikalarına son verilmesi için Türkiye Hükümeti'ne yaptırım uygulansın.

Almanya’da  uygulanan PKK yasağı ve Kürtleri kriminalize etme politikalarına karşı 27 Kasım 'da, Berlin'de yapılacak miting, bu anlamda önemli bir yerde durmaktadır.  ADGB olarak, barış ve demokrasiden yana olan herkesi bu mitinge katılmaya çağırıyoruz. “