İsviçre'de PKK yasağına karşı imza kampanyasına hız verildi

Lozan’da her Çarşamba açılan stant PKK'nin terör listesinden çıkarılması kampanyası gündemiyle imza standına dönüştürülürken, Aarau’da da hafta içerisinde çalışmalar hız kazanacak. Kampanyanın ülke geneline yayılması planlanıyor.

PKK'nin “terör listesi”nden çıkarılması için başlatılan imza kampanyası, İsviçre'de başta kadın ve gençlik meclisleri olmak üzere Demokratik Kürt Toplum merkezi üyeleri tarafından sürdürülüyor.

İmza kampanyası bugün Lozan ve Aarau kentlerinde yürütüldü.

LOZAN

Lozan’da 24 Kasım 2021'den bu yana her çarşamba Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne yönelik açılan stant, PKK'nin terör listesinden çıkarılması kampanyası gündemiyle imza standına dönüştürüldü.  

Açılan imza standında başta Kürt gençleri olmak üzere Kürdistanlılar tarafından İsviçrelere PKK'nin neden terör listesinden çıkarılması gerektiğine ilişkin bilgilendirmede bulunulurken, Brüksel'de alınan kararın bağlayıcı olması bakımından PKK'nin bir halk hareketi olduğuna dikkat çekilerek imza atmaları isteniyor. 

İmza standı her çarşamba günü Lozan'da devam edecek.

AARAU

Aarau kentinde imza kampanyasını Rojbîn Kadın Meclisi ve CDK üyeleri yürütüyor.

Bahnhofplatz alanında bugün açtıkları stantta imza toplanırken hafta içerisinde kentin önemli noktalarında imza stantları açılmaya devam edecek.

Şu an için haftanın belirli günlerinde birkaç kentte startı verilen imza kampanyasına ilişkin İsviçre Demokratik Kürt Toplumu (CDK-S) Eşbaşkanlık Divanı tarafından yapılan açıklamada, “Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde  kampanyanın ülke geneline yayılması ve gündemleşmesi için çalışmalarımızı hızlandıracağız' denildi.