Özgürlük Nöbeti 500’üncü haftasında

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü esas alarak başlatılan Özgürlük Nöbeti, 500. haftasına girdi. Nöbet eylemini yeni haftasında St. Gallen’den gelen Kürdistanlılar devraldı.

Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti, 500. haftasına girdi.

Her haftasını Avrupa’da yaşayan Kürt halkı ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi 500. haftasında İsviçre’nin St. Gallen kentinden gelen Kürdistanlı grup devraldı.

Grupta Selman Demirtok, Abidin Yılmaz, Emin Uslu ve Hacı Yorulmaz yer alıyor.

Grup adına konuşan Selman Demirtok, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan hiçbir şekilde haber alınamadığını ve tüm Kürt halkının kaygılı olduğunu dile getirdi.

Demirtok, “Bir halkın önderine uygulanan bu tecrit insanlık suçu ve aynı zamanda halkın kendisine hakarettir” diyerek mutlak tecride tepki verdi.

Muhattaplarının Avrupa Konseyi ve ona bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) olduğunu belirten Selman Demirtok, kurumların görevlerini yerine getirmesi çağrısında bulundu.

Kürt halkının Önderliğinin özgürlüğünü sağlayıncaya kadar mücadelesine devam edeceğini de sözlerine ekleyen Selam Demirtok, Avrupa kurumları önünde 10 yıldır sürdürülen eylemin bunun kanıtı olduğunu belirtti.