Özgürlük Nöbeti’ni Şehit Armanc Zürih Meclisi üyeleri devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla 10 yıldır devam eden Özgürlük Nöbeti’ni Şehit Armanc Zürih Meclisi üyeleri devraldı.

Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı Özgürlük Nöbeti, 494. haftasına girdi.

 

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada 10 yıldır kararlılıkla sürdürülen eylemi, her hafta Avrupa’daki Kürtler ve dostları, gruplar şeklinde sürdürüyor.

Haftanın yedi günü saat 07.30 – 16.30 saatleri arasında gerçekleştirilen nöbet eylemini, yeni haftasında İsviçre’nin Zürih kentinden gelen Şehit Armanc Meclisi üyeleri devraldı. Grupta Cüneyt Hacıoğlu, Übeyit Kutum ve Vedat Ürper yer alıyor.

Grup adına konuşan Cüneyt Hacıoğlu, on yıldır Kürt halkının Avrupa kurumlarının yanıbaşında Türk devletinin önderlikleri şahsında Kürt halkına yönelik işlediği insanlık suçlarını anlattıklarını ama bütün buna rağmen Avrupa kurumlarının kalıcı bir çözüm üretmediğini belirtti.

Avrupa ülkeleri ve kurumlarının sessizliğinin suça ortaklık olduğunu belirten Cüneyt Hacıoğlu, Kürt halkının mücadelesinden vazgeçmeyeceğini ifade ederek, “Önderliğimizin üzerindeki tecrit, halkımız üzerindeki tecrittir. Dolayısıyla Önder Apo üzerindeki tecridin kalkması, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik çözümünün geliştirilmesidir. Önder Apo’nun özgürlüğü, yıllardır katliamlardan geçen, hakları gaspedilen Kürt halkının özgürlüğü demektir” dedi.

Kürt halkı ve dostlarını eylemi sahiplenmeye çağıran Cüneyt Hacıoğlu, Türkiye’de anti demokratik uygulamaların denendiği ve uygulamaya konulduğu yerin İmralı olduğunu belirterek, özgür geleceği kurmanın yolunun tecride karşı mücadeleden geçtiğini belirtti.