Özgürlük Nöbeti’ni kadınlar devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla yürütülen Özgürlük Nöbeti’ni, İsviçre Kürt Kadın Hareketi üyeleri devraldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden Özgürlük Nöbeti 484’üncü haftasına girdi. Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada devam eden ve her hafta Avrupa’daki Kürtlerin gruplar şeklinde yürüttüğü nöbet eylemini, yeni haftasında İsviçre Kürt Kadın Hareketi üyeleri devraldı. Grupta Songül Hürgeç, Saadet Kural ve Dilan Zaza yer alıyor.

Grup adına konuşan Saadet Kural, Kürt kadınların Öcalan özgür oluncaya kadar mücadelelerine devam edeceğini belirterek, koşullar ne olursa olsun nöbetin sahiplenilmesi gerektiğini söyledi.

Demokrasi ve insan haklarının savunucusu olmakla övünen Avrupa’nın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve işkenceye gözlerini kapattığını ifade eden Kural, Avrupa’nın, Türk devletinin Öcalan şahsında Kürt halkına karşı işlediği suçların ortağı olduğunu dile getirdi.  

Kürt kadınların özgürlük mücadelesinin Abdullah Öcalan’ın paradigması ve özgürlük arayışına dayandığını ifade eden Saadet Kural, “Önderliğimiz özgürleşmeden, biz özgürleşemeyiz” dedi.

Kural, her Kürt bireyinin başta Özgürlük Nöbeti olmak üzere Avrupa’daki eylemlere güçlü şekilde katılması çağrısında bulunarak, Türk devletinin Kürdistan’daki işgal saldırıları ve Kürtlere dönük katliam girişimlerine karşı zaferin ancak birlikte mücadeleyle bertaraf edileceğini vurguladı.