Özgürlük Nöbeti’ni Kurdistan Gençlik Hareketi üyeleri devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden nöbet eylemini 571’inci haftasında Paris'ten gelen Kurdistan Gençlik Hareketi üyeleri devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin son bulması amacıyla Fransa’nın Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı “Özgürlük Nöbeti” aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Nöbet eylemini 571’inci haftasında Paris'ten gelen Kurdistan Gençlik Hareketi üyeleri Serhat Keklik, Özgür Güner, Mustafa Özdemir ve Eyüp Kaya devraldı.

Eylemciler adına konuşan grup sözcüsü Serhat Keklik, “Buradan tüm kamuoyuna Avrupa Parlamentosuna ve özellikle Kürt halkına bir çağrımız var. Önderliğimizden çok uzun bir süredir haber alınamıyor. Endişelerimizi ve kaygılarımızı bir kez daha dile getirmek istiyoruz. Gençlik olarak Önderliğin çizgisinden hiçbir zaman ayrılmayacağımız, Önderliği her zaman koruyacağımız sözünü yineliyoruz.

Avrupa kamuoyuna şunu tekrar söylemek istiyorum; Kürt halkı yüz yıllardır süren sömürge karşısında yılmamıştır ve yılmayacaktır. Kürt halkı dünyanın 4 bir yanında özgürlüğünü ve Önderliğinin özgürlüğünü sağlayana kadar mücadeleden vazgeçmeyecektir. Direnişini sürdürecektir. Sömürgeci güçlere karşı savaşmaya devam edeceğiz. Kürt halkına ve gençlere bir kez daha sesleniyoruz; Önderliğimizi ve Kurdistan’ı özgürleştirene kadar direnmekten ve savaşmaktan hiçbir zaman vazgeçmemeliyiz. Önderliğimizin özgürlüğü için herkesi Önderlik Nöbeti’ne davet ediyoruz” diye konuştu.