Özgürlük Nöbeti’ni TEV-ÇAND sanatçıları devraldı

Onuncu yılında devam eden Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni, yeni haftasında TEV-ÇAND sanatçıları devraldı.

Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı “Özgürlük Nöbeti” 487. haftasına girdi.

Her haftasını Avrupa’daki Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi, yeni haftasında TEV-ÇAND sanatçıları devraldı. Grupta Hozan Seyîdxan, Şanoger Amele, Tuncer Yalınkılıç ve Semyan Adar yer alıyor.

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada devam tairihi eylemi yeni haftasında devralan sanatçı grubu adına konuşan Amele, 10 yıldır devam eden eylemi Kürt halkının Avrupa’nın birçok yerinden gelerek sahiplendiğini belirterek, bu sahiplenişi selamladı.

Demokrasi ve insan haklarını temel aldığını iddia eden Avrupa’nın Kürt Halk Önderi Öcalan’a uygulanan tecride ve sistematik işkenceye gözlerini kapattığını ifade eden Şanoger Amele, Avrupa kurumlarının acilen harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Türk devletinin özgürlükler ve insan haklarını temel alan ve bağlayıcılığı olan AİHS’in (Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi) imzacısı olduğuna dikkat çeken Amele, Avrupa kurumlarının Türkiye’ye acil yaptırımda bulunması gerektiğini dile getirdi.

“Önder Öcalan şahsında halkımıza yönelik tecridi kınıyoruz” diyen Amele, CPT’nin acilen İmralı’ya gitmesi ve Kürt halkına açıklamada bulunması gerektiğine dikkat çekti.

Şanoger Amele, “Sanatçılar olarak halkımıza, Önderliğimiz etrafında kenetlenelim çağrısında bulunuyoruz. Önderliğimiz üzerindeki tecrit kırılmadıkça ve özgürlüğü sağlanmadıkça Kürt halkına yönelik katliamlar sona ermeyecektir. Halkımız her yerde direniş mevzilerine akmalıdır” dedi.