GÖRÜNTÜLÜ

Şehit Berjîn Canda için taziye ve anma

Sele kapılarak şehit düşen Berjîn Canda için Marsilya’da yapılan taziye ve anma etkinliğinde şehitlere bağlılık sözü yinelenerek, “işgal saldırılarına karşı birlik olmalı ve büyük direnmeliyiz” denildi.

ŞEHİT BERJÎN CANDA

Xakurkê’de 7 Nisan günü meydana gelen selde Lolan Suyu’na kapılarak şehadete ulaşan Berjîn Canda için Fransa’nın Marsilya kentinde taziye kurularak anma etkinliği gerçekleştirildi.

Şehit Berjîn Canda’nın Marsilya’da bulunan ailesi iki gün boyunca taziyeleri Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde kabul etti. Bugün de konferans salonunda anma yapıldı.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada şehit Berjîn Canda için hazırlanan sinevizyon izlendi.

Ardından ailesi adına konuşmalar yapıldı. Şehitlerin yolundan gitme sözü verdiklerini belirten aile yakınları, “Kurdistan’da her ağaç şehit kanıyla sulanmıştır. Şehitler için en zor olan şey onlar hakkındaki duygularımızı dile getirmektir. Onlara bağlılığımızı yeniliyor, başta Önder Apo olmak üzere tüm Kurdistan halkının başı sağolsun diyoruz” ifadelerini kullandı.

DKTM Şehit Aileleri Komitesi adına yapılan konuşmada ise Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na başlattığı yeni işgal saldırılarına dikkat çekilerek, “KDP ihaneti ve işgale karşı siper olmak için birlik olmalı ve büyük direnmeliyiz. Bizler Marsilya da yaşayan Kürt halkı olarak direniş ve sahiplenme çağrısı yapıyoruz” denildi.

Anma “Şehîd Namirin”, “Bijî Berxwedana Gerîla” ve “Bijî Serok Apo” sloganları ile sona erdi.