Şehit düşen 2 gerillanın kimlikleri açıklandı

Şehit düşen 2 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Her iki yoldaşımız gelişen düşman saldırılarında şehadete ulaşarak mücadelelerini zirveye taşımış ve ölümsüzler ordusuna katılmışlardır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehit düşen 2 gerillaya ilişkin şunları belirtti:

“Özgürlük mücadelemizin amansız bir şekilde yürütüldüğü ve düşmana ağır darbelerin vurulduğu bu yoğun savaş sürecinde halkımız her geçen gün daha fazla özgürlüğüne yakınlaşmaktadır. Yaşanan savaşta halkımızın gerillaya olan bağlılığının ve güvenin hakkını vermeye çalışan yoldaşlarımız başta Önderliğimiz olmak üzere şehitlerimizden ve halkımızdan aldıkları güçle daha fazla mücadele etmenin arayışında olmaktadırlar. Şervan ve Agir yoldaşlarımız da bu ruhla mücadele etmiş ve özgürlük mücadelemizin daha da büyütülmesi için ellerinden geleni yapmışlardır. Her iki yoldaşımız gelişen düşman saldırılarında şehadete ulaşarak mücadelelerini zirveye taşımış ve ölümsüzler ordusuna katılmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Şervan Agirî
Adı Soyadı: Şervan Ergül
Doğum Yeri: Agirî
Anne – Baba Adı: Ayşe – Sevdin
Şehadet Tarihi ve Yeri: Mayıs 2022 
/ Herêmên Parastina Medya

 

Kod Adı: Agir Botan
Adı Soyadı: Rıdvan Arat
Doğum Yeri: İstanbul
Anne – Baba Adı: Gulê – Enver
Şehadet Tarihi ve Yeri: 
Mayıs 2022 / Herêmên Parastina Medya

 

ŞERVAN AGIRÎ

Şervan yoldaşımız Giyadîn ilçesine bağlı Mametxan köyünde yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Doğayla iç içe köy yaşamında büyüyen Şervan yoldaşımız modernitenin kirliliğine bulaşmadan temiz ve emekçi özellikler edinerek büyümüştür. Ekonomik sıkıntılardan dolayı gitmiş olduğu Türkiye metropollerinde Kürt kimliğine, diline, halkına olan saldırıları ve nihayetinde bir bütün olarak düşmanın inkar-imha politikalarını görmüştür. Bu inkar politikaları Şervan yoldaşımızda bir arayışa neden olmuş. Arayışlarından vazgeçmeyen Şervan yoldaşımız özellikle 2013-2015 sürecini yakında takip etmiş. Bu yıllarda Kürtlerin kazanımlarını ve buna karşı inkar-imha politikasını daha da derinleştirerek topyekun savaşa dönüştüren Türk devletinin Kürtlerin kazanımlarının olduğu her alana saldırdığını görmüştür. Halkımıza karşı kendini sorumlu gören Şervan yoldaşımız 2015 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Medya Savunma alanlarına geçerek, temel eğitimleri görmüştür. Aldığı eğitimlerle Kürt kimliğini ve tarihini daha iyi öğrenen Şervan yoldaşımız bunu bilinçli bir mücadeleye dönüştürmüştür. Dağ koşullarında ilk başlarda biraz zorlansa da erken adapte olmayı başarmıştır. İsmine layık bir şekilde başarıya götürmeyen her türlü eksikliğiyle mücadele etmiştir. Çalışma temposu, azmi ve duruşuyla yoldaşlarının arasında belirleyici olmayı başarmıştır. Emek verdikçe yaşamın anlamlı hale geldiğini, anlamında özgürlüğe götürdüğünü fark etmiştir. İdeolojik olarak kendini geliştiren Şervan yoldaşımız, özgürlük hareketimize karşı her türlü kirliliği yürütüp savaşan TC ordusuna karşı askeri alanda da kendini geliştirmenin önemini fark etmiştir. Bu temelde askeri alanda yetkinleşmek için askeri akademilerde aldığı eğitimlerle profesyonelleşmiştir. İdeolojik ve askeri alanlarda kendini geliştiren Şervan yoldaşımız güçlü bir komutan adayı olmuştur. Mücadelesini sürekli hale getirerek, girdiği hakikat yolunda Kürt halkının özgürlük değerleri korumasını bilmiştir. İşgalci saldırılara karşı Başûrê Kurdistan’ı koruma savaşında Metîna’dan Maxmûr ve KerkUk alanlarına kadar direniş içerisinde yer almıştır. Yer aldığı bu direniş sürecinde cesareti ile tüm yoldaşları için güç kaynağı olmuş ve militanlık görevini başarılı bir şekilde yerine getirmiştir.

AGIR BOTAN

Agir yoldaşımız yurtsever bir ailede doğmuş ve büyümüştür. Aileden aldığı yurtseverlik geleneğini kendinde her zaman yaşatmaya özen gösteren Agir yoldaşımız yaşamda da böyle bir duruşun sahibi olmuştur. Faşist Türk devletinin; gelişen, yetkinleşen ve bilinçlenen Kürt halkına karşı her geçen gün arttırarak devam ettirdiği ‘asimile edebildiklerini asimile et, asimile edemediklerini yok et’ politikalarına yakından tanıklık etmiş ve daha genç yaşlarda bu soykırım ve imha politikalarına karşı mücadele yöntemleri geliştirmeye başlamıştır. Ailesinden aldığı yurtseverlik kültürü daha ilk zamanlarda bilinçlenmesini sağlamıştır. Çalışmalara katılan ve aktif rol oynayan Agir yoldaşımız bu dönemde beraber çalışma yürüttüğü arkadaşları tarafından sevilen ve aranan bir arkadaş olmayı başarmıştır. Bu süreç içerisinde birçok defa faşist Türk devleti tarafından gözaltına alınan Agir yoldaşımız tüm bu baskılara rağmen dik duruşundan taviz vermemiş ve düşmanın her yöneliminde mücadelesini daha da büyütmüştür. Agir yoldaşımız inadı, direniş çizgisini esas alması ve düşmana boyun eğmeyen duruşu ile düşmanın dayattığı teslimiyet ve ihanet çizgisine ağır darbeler vurmuştur. Düşmanın tarihte görülmemiş bir barbarlıkla Kürt halkı ve gerillaya saldırmasına karşı verilebilecek en doğru cevabın amansız mücadelenin yürütüldüğü Kürdistan dağlarında gerilla saflarına katılarak olabileceğine karar vermiş ve yüzünü Kürdistan’ın özgür dağlarına dönmüştür. Katıldığı ilk günden itibaren yaşamdaki duruşu ve fedakarlığıyla yoldaşları tarafından sevilen ve saygı duyulan bir yoldaş olmayı başaran Agir yoldaşımız cesareti ve kararlılığıyla pratikteki zorlukları aşmayı bilmiş ve erkenden gerilla pratiğine uyum sağlamıştır. Apocu felsefeyi anlamak ve uygulamak için büyük çaba ve emek veren Agir yoldaşımız devrimci yaşamı boyunca bu esastan taviz vermemiştir. Katıldığı ilk günden şehit olduğu ana kadar irade ve kararlılığından ödün vermeyen Agir yoldaşımız, biz yoldaşlarına sonsuza dek taşıyacağımız bir miras bırakmıştır.

Şervan ve Agir yoldaşlarımızın bizlere devrettikleri devrim mücadelemizi onlara layık olmanın ağırlığı ve sorumluluğu ile zafere taşıyacağımızın sözünü veriyor, başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz."