Üç fidan için İspanya’nın beş kentinde protesto eylemleri

Latin Amerika'dan, Asya'ya kadar Sakine Cansız'ın mücadelesini tanıyan kadınlar, İspanya'da beş kentte üç kadın devrimciyi anmak için eylemler düzenledi.

Paris Katliamı’ndan sonra Kürt kadınlarının mücadelesini sahiplenenler giderek çoğaldı. Latin Amerika'dan, Asya'ya kadar Sakine Cansız'ın mücadelesini tanıyan kadınlar, İspanya'da  beş kentte üç kadın devrimciyi anmak için eylemler düzenledi.

Eylemler, Kürt kadın özgürlük mücadelesinden esinlenerek kurulan komite ve platformlar öncülüğünde düzenlendi. 

Murcia, Bilbao ve Madrid'deki eylemler Women Defend Rojava aktivistleri tarafından düzenlenirken, Valencia'da Kürt Kadın Hareketi’yle dayanışma amacıyla kurulan Lêgerîn Azadî üyeleri de Fransa Konsolosluğu önünde 3 kadın devrimciyi anmak amacıyla eylem düzenledi.
Katalonya'nın Barcelona kentinde ise CRI (Enternasyonalist Direniş Komitesi), Platforma Azadî ve Azadî Jin öncülüğünde bir yürüyüş organize edildi.
Saat 12.00'da başlayan yürüyüşte, “Adalet Sara Rojbîn Ronahî/Cezasız kadın kırımına yeter” yazılı İspanyolca pankart taşındı; “Sara Rojbîn Ronahî, Jin jiyan azadî' sloganları atıldı.

Katalan dostların katılımıyla yapılan yürüyüş güzergahında, Türk konsolosluğu önünde bir süre ara verilerek, eylemin amacını anlatan bildiriler okundu.

Üç kadın devrimcinin fotoğraflarının Konsolosluk binasına asıldığı eylem, Catalunya
Meydanı’nda sona erdi.

Meydanda üç kadın devrimci anısına HPG Komutanı Atakan Mahir'in İspanyolcaya çevrilen “Kalbimin Dili” şiiri okundu.

Ardından üç kadın devrimcinin yaşamını anlatan kısa bir performans gösterimi sunuldu ve bildiri okundu.
Üç kadın devrimcinin anısına mumların yakıldığı eylem, slogan ve marşlarla son buldu.