Adem Uzun’dan ulusal birlik konferansı çağrısı

KNK Üyesi Adem Uzun, 3. Dünya Savaşı’nın merkezinde Kürtlerin bulunduğuna işaret ederek, “Ciddi ve önemli kararlar almalıyız. Ya yok olup gideceğiz ya da kazanım sahibi olacağız” dedi ve ulusal birlik konferansını yıl içerisinde gerçekleştirmeye çağırdı.

KNK GENEL KURULU ARA DÖNEM TOPLANTISI

22’inci Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) Genel Kurulu Ara Toplantısı konuşmalarla devam ediyor. Toplantıda söz alan KNK Üyesi Adem Uzun, Ortadoğu’da Üçüncü Dünya Savaşı’nın yaşandığına dikkat çekerek, bütün Kürtlerin bunun bilincinde olması gerektiğini söyledi. 

‘ORTADOĞU’DA YENİ BİR SİSTEM YARATILIYOR’

Ortadoğu’da yaşananların yeni bir sistemin oluşumu öncesi olduğunu belirten Adem Uzun, “Bunun için herkes bir plan peşinde. Özellikle Türkiye ve İran’ın bu konuda çabaları var, bunun için plan yapıyorlar. Ancak bu güçler Kürt Özgürlük Hareketi’ni kendileri için sorun görüyorlar. Onun için operasyon ve saldırı hazırlığındalar. Çünkü yeni yüzyılda yeni şeyler oluyor. Bundan dolayı Kürtlerin kazanım sahibi olmasını istemiyorlar. Bugün Ortadoğu’da Gazze’deki savaşı da, İran savaşı da bizi ilgilendiriyor. Biz eskisi gibi davranamayız.. Ciddi ve önemli kararlar almalıyız. Ya yok olup gideceğiz ya da kazanım sahibi olacağız” dedi.

Ortadoğu ve Kafkasya’da devam eden savaşlara da dikkat çeken Uzun, “Bugün yaşanan, 3. Dünya Savaşı’dır. Kürtler bunun merkezindedir. Şimdiye kadar ortaya çıkan Kürt kazanımlarını bu dönemde kurban edemeyiz. Onun için düşmanlarla hareket eden güçlere karşı tavrımız net ve açık olmalı. Bu güçlerin bu tavırlarını kınamalıyız” dedi. 

‘ABDULLAH ÖCALAN ULUSAL DEĞERİMİZDİR’

Kerkûk ve diğer Kürt şehirlerinin sorunlarının kendilerinin ulusal sorunu olduğunun altını çizen Adem Uzun,  konuşmasına şöyle devam etti:” Kerkûk bizim için ulusal bir mesele, diğer Kürt bölgeleri de öyledir. Abdullah Öcalan’ın içerisinde bulunduğu durum da bizim ulusal sorunumuzdur. Biz Önder Apo’yu bir parti ve bir parça önderliği olarak göremeyiz. Tarihte bütün Kürt önderleri katledilmiştir. Bugün Önder Apo’ya bir şey olursa biz tarih karşısında ne diyeceğiz? Alemde onur sahibi olmak için bütün değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor.”

‘LOZAN’IN KARARINI BOŞA ÇIKARALIM’

Adem Uzun, Kürt ulusa konferansının gerçekleştirilmesi gerektiğine işaret ederek, “Biz Lozan’ın 100’üncü yılında yaşıyoruz. Bundan yüz yıl önce devletler bizim ülkemizi parçaladılar. Bugün bunu boşa çıkarma mücadelesini veriyoruz. Biz geçen yıl Lozan Konferası’nda Kurdistan Ulusal Birlik Konferansı kararı almıştık. Ben burada tekrar çağrıda bulunuyorum; bu konferansı bu yıl içerisinde yapalım. Kim gelirse gelsin, gelmeyen de gelmesin ama biz bunu gerçekleştirelim. Eğer biz ulusal birliğimizi sağlamazsak, kimse bizi ciddiye almaz” diye konuştu.