ADGB-İsviçre HDP ile dayanışma mitingine çağırdı

İsviçre'nin Luzern kentinde "HDP'yi kapattırmayacağız! Faşizmi birlikte yeneceğiz!" şiarıyla 18 Eylül'de dayanışma mitingi gerçekleştirilecek. ADGB-İsviçre, mitinge katılım çağrısında bulundu.

Aralarında Türkiye ve Kürdistan'dan seçilmiş HDP'liler ile İsviçreli siyasi parti, sivil toplum kurumları ve enternasyonalist demokrasi güçlerinin yer aldığı HDP İsviçre Dayanışma Komitesi öncülüğünde 18 Eylül Cumartesi günü saat 15.00’te “Pavillon am Nationalquai / Luzern” adresinde bir miting düzenlenecek.

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) İsviçre örgütü,  demokrasiden yana herkesi mitinge katılmaya çağırdı.

Açıklamada, “AKP-MHP faşist ittifakı işçi ve emekçilere, başta Kürt halkı olmak üzere tüm ezilenlere dönük tasfiyeci siyasi soykırım saldırılarına son hız devam ediyor” denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Faşizmin yeni dönem politikası olarak inşa etmek istediği "tek adam rejimine" karşı en güçlü direnişi ortaya koyan ve milyonları etrafında toplayan HDP, yeni saldırıların hedefi olmaya devam etti. Başta HDP'nin eski eş-başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ olmak üzere, onlarca milletvekili tutuklanarak zindanlara atıldı. Yüzlerce seçilmiş belediye eş-başkanları tutuklandı, onlarca belediyeye kayyum atandı. Bugün zindanlarda tutulan HDP üye ve aktivisti on binin üzerindedir.

AKP-MHP faşist iktidarı HDP üzerinde geliştirdiği siyasi soykırım saldırılarını aynı zamanda tüm toplumsal kesimleri de içine alacak şekilde genişletiyor. Saray rejimine karşı gelen burjuva muhalefet bile bu saldırılardan nasibini alıyor. Halkın örgütlenme ve mücadele mevzileri ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Demokratik kitle örgütleri, basın yayın kuruluşları, üniversite kulüpleri kapatılırken sokak tamamen ezilenlere yasaklanmaya çalışılıyor.

Bizler ADGB İsviçre olarak, Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmenler başta olmak üzere, demokrasiden ve insandan yana tüm İsviçreli ilerici ve antifaşist enternasyonalist güçleri Saray faşizminin kapatma saldırısı karşısında HDP'yi sahiplenmek için 18 Eylül'de Luzern kentinde yapacağımız "HDP'yi kapattırmayacağız! Faşizmi birlikte yeneceğiz!" mitingine katılmaya çağırıyoruz.”