ADGB, AVEG-KON ve ATİK, Kürt medyasına baskınları kınadı

ADGB, AVEG-KON ve ATİK yaptıkları ayrı açıklamalarda Belçika, Fransa ve Türkiye’de özellikle Kürt medyasını hedef alan baskınları ve gözaltıları kınadı.

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) yaptığı yazılı açıklamada, “Belçika polisinin bu tutumu tam bir vandallık örneğidir. Kınıyor ve protesto ediyoruz” dedi. 

Açıklamada,  şunlar ifade edildi: “Türk devletinin kirli çıkar pazarlıkları temelinde,  askeri olarak  Metina’ ya dönük işgal saldırısı başlattığı bu günlerde, Belçika devleti eliyle Stêrk TV ve Medya Haber TV stüdyolarına yapılan baskın, İstanbul ve Ankara’da  özgür basın çalışanlarının evlerinin basılarak 8 basın emekçisinin göz altına alınması ve aynı gece Fransa'da 6 Kürt politik aktivistinin Fransız devleti tarafından gözaltına alınması, ulusal ve uluslar arası alanda planlı  bir saldırı konseptinin uygulamaya sokulduğunu göstermektedir.   ADGB olarak, Kürt halkının kurum ve kazanımlarına dönük bu saldırılara karşı başta halklarımız olmak üzere, özgürlüklerden, demokrasiden ve insan haklarından yana tüm Avrupalı kurum ve kişileri Kürt ulusuna, milyonlarca insanın sesi olan Stêrk TV ve Medya Haber TV’ye, özgür basına ve çalışanlarına dönük yapılan bu hukuksuz baskıya karşı gelmeye, Kürt ulusunun haklı ve meşru mücadelesinin yanında bariyer örmeye çağırıyoruz.”

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), “Çok açıktır ki, Belçika devleti ve faşist Türk sömürgeciliği Kürt halkına karşı düşmanlıkta birleşmişlerdir. Bir yandan faşist sömürgeciliğin Metina’ya saldırılarının sürdüğü bu anda,  Medya ve Sterk TV Belçika stüdyolarına düzenlenen polis baskınları Kürt halkının karşısında bir kirli ittifak ve pazarlıkların söz konusu olduğunu göstermektedir” dedi. 

AVEG-KON, “Bizler gerçek haberin peşinde, Kürt halkının ve ezilenlerin sesi olan Medya ve Sterk TV’ye yönelik gerçekleşen polis baskınlarına karşı Avrupa’da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmen emekçileri harekete geçmeye çağırıyoruz” diye ekledi.  

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) Fransa, Belçika ve Türkiye’de aynı gün gerçekleşen baskınlara dikkat çekerek, “Bu baskınların, Almanya Cumhurbaşkanı Stainmeier’in Türkiye ziyaretine denk gelmesi tesadüf değildir. Faşist TC, tarihten bugüne, sınır ötesi operasyonlardan, ülke içinde ve dışındaki saldırılardan önce mutlaka başta Almanya ve Fransa olmak üzere, bağımlı olduğu emperyalist ülkelerden icazet almaktadır. Her dönem bu tür operasyonlar sürecinde karşılıklı bakanların ziyaretlerine denk gelmesi de tesadüfi değildir. Bu operasyonların ve kısa süre önce Metina’ya yönelik hava saldırısının Stainmair’in ziyaretine denk gelmesi de aynı siyasetin devam ettiğini göstermektedir” dedi.

ATİK, ayrıca şunları ifade etti: “Kürt özgürlük mücadelesinin sesi olan özgür basına yönelik baskın ve Metina’ya yönelik gerçekleştirilen bombalamalar, faşist Erdoğan’ın Irak ve Erbil’deki bölgesel Kürt yönetiminin ziyaretine de denk gelmesi, saldırının daha da kapsamlı olduğunu ve devam edeceğini göstermektedir. 

Kürt basın kuruluşlarına, Demokratik Kürt Toplum Merkezine yönelik geçekleştirilen bu baskınları bir kez daha kınıyoruz. Avrupa demokratik kamuoyunu, bu baskınlara karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Yerli ve göçmen demokratik güçleri, özgür Kürt basınıyla dayanışma göstermeye çağırıyoruz.”