Atina, Montpellier ve Avignon’da PKK’nin 44. yılı kutlandı

PKK’nin 44’üncü kuruluş yıl dönümü, Yunanistan’ın başkenti Atina ile Güney Fransa’nın Avignon ve Montpellier kentlerinde yapılan farklı etkinliklerle selamlandı.

ATİNA

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Lavrio Kampı'nda yüzlerce kişinin katılımıyla PKK'nin 44. yıl dönümü kutlandı.
Atina Demokratik Kürt Kültür Merkezi, TCŞ ve TJK-E öncülüğünde organize edilen kutlamada, alan PKK, KCK, TJK-E, YPG ve YPJ bayraklarıyla donatıldı.

Kutlama öncesi Kurdistan Özgürlük Mücadelesi'nde şehit düşen özgürlük savaşçıları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Atina Demokratik Kürt Kültür Merkezi adına günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Etkinlikte PAJK ile Komalên Ciwan, kimi Kürt partileri, Türkiyeli devrimci örgütler ve Yunanistanlı anarşist, sol ve sosyalist örgütlerin kutlama mesajları okundu.

Konuşma ve mesajların okunduğu sırada sık sık "Bijî Serok Apo", "Bijî Partiya Karkerên Kurdistan", "Bijî Berxwedana Gerîla" sloganları atıldı.
Ardından PKK'nin 44 yıllık mücadele tarihini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Gösterim sonrası havai fişeklerin patlatıldığı etkinlikte Şehit Armanc Kerboran Folklor Ekibi gösteri yaptı; Yunan müzik grubu Antistekomaste ve Kürt sanatçı Roni Erez de sahne aldı.

Katılımcılar, müzik eşliğinde halay ve sloganlarla kutlamalarını sürdürdü.

AVIGNON

Güney Fransa’nın Avignon ve Montpellier kentlerinde binlerce Kurdistanlı, PKK’nin 44. kuruluş yıl dönümünü selamlayıp “Her yer direniş, her yer Rojava” dedi.

Avignon’da PKK flamalarıyla belediye binası önüne yürüyen Kurdistanlılar, sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî PKK” sloganları attı. Yürüyüşün sonunda kitle adına bir heyet,

Avignon Belediye Başkan Yardımcısı’na PKK yasağının kaldırılmasına yönelik bir dosya sundu. Verilen dosyada ayrıca Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’de yaptığı sivil katliamlara da değinildi.

MONTPELLIER

Montpellier’de ise PKK'nin kuruluş yıl dönümü, halk toplantısı ile selamlandı.

Dönemin “Yan azadî yan neman” (Ya özgürlük ya ölüm) sloganı ile bütünleştiği belirtilen toplantıda soykırım saldırılarına KDP’nin verdiği destek de lanetlendi. Toplantı, atılan “Bijî Serok Apo” ve “Bijî PKK” sloganları ile son buldu.