Avrupa’da düş yolcuları anıldı

Fransa’nın başkenti Paris, Almanya’nın Ulm, Mannheim, İsviçre’nin Zürih, Avusturya'nın başkenti Viyana düş yolcuları anıldı.

33 düş yolcusu Ulm, Mannheim, Paris, Zürih ve Viyana'da  düzenlenen eylemlerle anıldı.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te Suruç Katliamı protesto edilirken, Rojava Devrimi de selamlandı. 

Avrupa Demokratik Güç Birliği’nin (ADGB) organize ettiği eylemde, Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Merkezi (ACTİT), Young Struggle (YS) ve Fransa Demokratik Konseyi (CDK-F) de katılarak destek verdi. 

“Suruç için adalet, herkes için adalet” şiarıyla saat 18.00’da Chatelet’de bir araya gelen sosyalist ve yurtseverler, Suruç katliamında şehit düşenlerin fotoğraflarının olduğu pankart ve flamanlar taşırken, Rojava ve Suruç şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan eylemde, ACTİT, SKB, YS ve CDK-F adına konuşmalar yapıldı. 

Anma, ADGB bildirisinin okunması CDK-F adına yapılan konuşma ardından, “Şehit namirin”, “Katil-diktatör Erdoğan” ve “Suruç için adalet, herkes için adalet” sloganları ile sona erdi.

ULM

Almanya’nın ulm kentinde de 33 düş yolcusu anıldı.

ADGB’nin çağrısıyla düzenlenen anmada “Suruç için adalet herkes için adalet” talebiyle düzenlendi.

“Suruç için adalet, herkes için adalet” ve “Unutmamak için, hesap sormak için 20 Temmuz’da sokaklardayız!” yazılı pankartın açıldığı eylemde, enternasyonalist 33 düş yolcusu sosyalistin anısına ve geçtiğimiz günlerde Almanya’da sel felaketinde hayatını kaybedenlere saygı duruşu yapıldı. Ulm şehir merkezindeki Münsterplatz meydanında gerçekleştirilen eylem dikkat çekti.

6 yıl önce, 20 Temmuz 2015’te gerçekleştirilen katliamla ilgili bilgilendirme amaçlı açıklamalar dağıtıldı ve konuşmalar yapıldı.

ADGB Ulm bileşenleri ADHF, AGİF, ATİF, KON-MED, SKB tarafından düzenlenen etkinliğe Halk Cephesi, InterBündnis ve HDP Aktivistleri de destek verdi.

ZÜRİH

İsviçre’nin Zürih kentinde de düş yolcusu anıldı.

İGİF'in (İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu) çağrısıyla Staufacher meydanında Türkiyeli ve Kürdistanlı demokrasi çevreleri ile Birleşik Mücadele Güçleri'nin katıldığı anmada 33 düş yolcusu anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 

Anma da 'Suruç için adalet, herkes için adalet' pankartı ile 33 Düş Yolcusu'nun fotoğrafları taşındı.

Ortak açıklama, Halkların Birleşik Devrim Hareketi konuşması ardından anma, “Suruç için adalet, herkes için adalet” sloganlarıyla sona erdi. 

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da 33 düş yolcusu anıldı.

AvEG-Kon ve SKB çağrısı ile yapılan anmada düş yolcuları başta olmak üzere özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler şahsında saygı duruşu ile başladı.

Sinevizyon gösterimi ile devam eden anmada AvEG-Kon, KOMintern, SKB, HBDH, adına konuşmalar yapıldı.

Anma “Şehid namirin” sloganları ile sona erdi.

MANNHEIM

Almanya’nın Mannheim kentinde de 33 düş yolcusu anıldı.

Paradaplatz’da düzenlenen anma bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. ADGB’nin bildirisinin okunması ardından Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına konuşma yapıldı.

Demokratik Güç Birliği Mannheim temsilcisinin konuşması ardından anma, “Biji berxwedana Rojava” sloganları ile sona erdi.