Birçok kentte tecrit protesto edildi, gerilla direnişi sahiplenildi-YENİLENDİ

Kürdistanlılar ve dostları, birçok kentte alanlara çıktı. CDK-S Eşbaşkanı İsmail Kardaş, “Kürt halkına yönelik imha, soykırım ve işgal saldırılarına karşı gerekirse milyon kez alanlarda olmayı sürdürerek gerilla direnişine sahip çıkacağız” dedi.

'Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı' hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması  temelinde İsviçre'nin Basel kentinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, bir yürüyüş düzenledi.

İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) öncülüğünde Die-Welt Park alanında her kesimden yüzlerce kişi bir araya geldi.

AYTAÇ: DİRENİŞİMİZ ÖNDERLİĞİMİZİ ÖZGÜRLEŞTİRECEK

Burada YJK-S üyesi Özen Aytaç bir konuşma yaptı. Özen Aytaç, şunları belirtti: "Bundan bir yıl önce startını verdiğimiz „Özgürlüğü Sağlama“ hamlesini sürdürme kararlılığıyla bugün de 'Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür, direnen Kürt kadını, direnen gerilla onurumuzdur' şiarını sahipleniyoruz. Savaşa karşı barışı, faşizme karşı demokrasiyi, baskılara karşı özgürlüğü, doğa ve tarihi yıkıma karşı ekolojiyi, kadın özgürlüğünü, cezaevlerindeki tutsakları tecride, hak ihlallerine karşı savunmak için özgürlük hamlesine sıkı sıkıya sarılarak hamleyi bir adım öteye taşıyıp zaferle taçlandıracağız. Kürt kadınları olarak, Kürt gerillasının direnişini ve Önderliğimizin paradigmasını esas alarak mücadelemizi sürdüreceğiz.'

DEISS: ENTERNASYONALİST DAYANIŞMAYI YÜKSELTECEĞİZ

Basta Partisi Eşbaşkanı Sina Deiss ise Kürt halkının haklı mücadelesini desteklediğini belirterek başladığı konuşmasında, Türk devletinin HDP'ye yönelik baskı tutuklama ve kapatma davalarına karşı uluslararası alanda kendilerine desteklerinin süreceğini belirtti. 

Yakın zamanda Basta Partisi olarak 'Hepimiz HDP'liyiz'  sloganıyla bir kampanya başlattıklarını belirten Deiss, enternasyalist dayanışmayı yükseltmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz' diye konuştu.

Konuşmalar ardından yüzlerce kişi hamlenin sahiplenildiği slogan ve marşlarla  yürüyüşe geçti. Yaklaşık 3.5 kilometre süren yürüyüşün ardından Dreirosenbrücke alanına ulaşan halk, burada bir miting düzenledi.

KARDAŞ: GEREKİRSE MİLYON KEZ ALANLARDA OLACAĞIZ

Burada İsviçre Kürt Toplum Merkezi (CDK-S) Eşbaşkanı İsmail Kardaş konuştu. Bugün Kürt halkına ve Kürdistan'a yönelen imha, soykırım ve işgal saldırılarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 22 yıldır devam eden mutlak tecritten bağımsız olmadığına dikkat çeken Kardaş, şunları belirtti: “Şu iyi bilinsin ki gerek Türk devletinin zehirli ve kimyasal gaz kullanarak insanlık suçu işleyerek sürdürdüğü saldırılara gerekse KDP yönetiminin bu saldırılarla olan ortaklığını teşhir etmek için gece gündüz demeden alanlarda olmayı sürdürerek milyon kez alanlarda olmayı sürdürerek gerilla direnişine sahip çıkacağız.' 

Kardaş'ın konuşmasının ardından Kürdistanlılar eylemlerini sloganlarla sonlandırdı.

HAMBURG

Dem Dema Azadiyê ye hamlesi çerçevesinde kitlesel bir yürüyüş de Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlendi.

Hamburg Rote Flora Kültür Merkezi önünde başlayan yürüyüşe, Hamburg´daki Kürdistanlıların yanı sıra Kiel Bremen, Oldenburg,Stade başta olmak üzere birçok kentten gelen Kürdistanlılar katıldı.

Yürüyüşün başlangıcında bir konuşma yapan İnsan Hakları Aktivisti ve Yazar Anja Flach, işgal ve saldırılarla Kürt halkının tüm ulusal kazanımlarının hedeflendiğini söyledi.

Kürdistan’da yürütülen kirli savaşta insan kaybının yanı sıra doğa katliamının da yaşandığını söyleyen Flach, tüm bu işgal ve imha saldırılarının Kürt halkının örgütlülüğüyle bertaraf edileceğini söyledi.

Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi adına yapılan konuşmada ise, Öcalan’ın yalnız Kürt halkına değil, dünyada ezilen tüm devrimci mücadelelere ilham kaynağı olduğu belirtildi.

TJK-E’ye ait bir bildirinin de okunduğu eylem, “Bijî Serok Apo“, “Yaşasın PKK direnişi“ ve “Kürdistan faşizme mezar olacak“ sloganları eşliğinde Altona semtine yapılan yürüyüş ardından sonlandırıldı.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde TJK-E Saarland’ın çağrısı üzerine saat 13.00’te Europa galerinin önünde toplanan çok sayıda Kürdistanlı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 22 yıllık esaretini protesto etti ve ağırlaştırılmış tecride derhal son verilmesi çağrısında bulundu.

Etkinliğe katılan HDP eski milletvekili Faysal Sarıyıldız bir konuşma yaptı. Sarıyıldız, 100 yıl önce sınırları çizilen Orta Doğu’da Kürtlerin statüsüz bırakılmasında en büyük rolün Avrupa devletlerinin oynadığını, bugün de AKP-MHP iktidarının Kürtlere karşı yürüttüğü katliamcı politikalarını desteklemekle Kürtlere büyük acılar yaşattıklarını söyledi.

Sarıyıldız, 22 yıl önce Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı geliştirilen uluslararası komploda da yine Avrupa devletlerinin büyük rol aldıklarını hatırlatarak, “Avrupa devletleri Kürtlere yaşattıkları bu acılardan dolayı özür dilemeli ve derhal Kürtlerin özgürlüklerine kavuşması için desteklerini sunmalılar” diye konuştu.

Etkinlik, “Bijî Serok Apo”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganlari ile son buldu. 

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde Saat 18.00’de Canabiere meydanında bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Marsilya’nın işlek meydanı Vieux Port meydanına doğru yürüyüş başlattı.
 

Yürüyüşte “Gerillalar tüm insanlık onurunu koruyor”, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü ve Öcalan için hazırlanan dövizler ve PKK, TCŞ, TJK-E flamaları ve Öcalan’ın posterlerinden oluşan bir zincir oluşturuldu.

Kitle sık sık “Terörist Erdoğan”, “Katil Erdoğan, işbirlikçi Avrupa” ve “Hepimiz PKK’liyiz, Önder Apo’ya özgürlük sloganları attı.

Vieux port meydanına ulaşan kitle, Kürdistan devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından Fransızca bildiri okunup DKTM adına konuşmalar yapıldı.

BORDEAUX

Dem Dema Azadiyê ye hamlesi çerçevesinde  bir eylem de Fransa'nın Bordeaux  kentinde düzenlendi.

Stalingrad meydanında bir araya gelen Kürdistanlılar saygı duruşu ve sonrasında  açıklama yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talep edilirken, KDP‘nin faşist AKP rejimi ile ortaklaşarak gerillaya saldırması protesto edildi.