Berlin, Düsseldorf ve Köln’de Türk devleti protesto edildi

Kürt ve enternasyonalist gençler Almanya’nın Berlin, Düsseldorf ve Köln kentlerinde Türk devletinin kimyasal silah kullanımı ve işgal saldırılarını protesto etti.

BERLİN

Enternasyonalist gençler Yeşiller Partisi'nin Berlin'deki parti merkezi önünde eylem gerçekleştirdi.

Eylemciler, işgalci Türk devleti tarafından gerillaya karşı kimyasal silahla gerçekleştirdiği soruşturulmasını ve Rojava'ya yönelik saldırılara son verilmesini talep etti.

Polislerin eylem yerinde bir kişiyi gözaltına aldığı yönünde bilgiler var. Grubun yarısının polis tarafından tutulduğu ve parti genel merkezi önündeki eylemin bir Yeşiller Partisi çalışanıyla yapılan görüşmeden sonra sona erdiği öğrenildi.

DÜSSELDORF

Düsseldorf'ta bir grup enternasyonalist genç Yeşiller Partisi ofisi önünde toplanarak işgalci Türk devletinin savaş suçlarını protesto etti.

Eylem sırasında Kuzey Ren-Vestfalya Yeşiller Partisi ofisinin önünde yoğun polisiye tedbirler alındı.

Eylemciler, kimyasal silah kullanımına ve Rojava'ya yönelik mevcut saldırılara dikkat çekmek ve Yeşiller Partisi'ni harekete geçmeye çağırmak amacıyla Yeşiller Partisi üyelerine vermek üzere bir konuşma hazırladı.

KÖLN

Köln'deki Türk konsolosluğu önünde spontane bir eylem düzenlendi. Haber yayına hazırlandığı sırada eylem devam ediyordu.