Bern'de Türk devletinin insanlık dışı suçları teşhir ediliyor

Bern’de yaşayan Kürdistanlılar, yaptıkları görüşmelerle Türk devletinin kimyasal gaz kullanımına ilişkin araştırmak üzere bağımsız bir heyetin bölgeye gitmesini istiyor.

İsviçre'nin başkenti Bern'de yaşayan Kürdistanlılar, işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları'nda gerillalara yönelik kimyasal ve zehirli gaz kullanımına ilişkin sivil toplum örgütleri, insan hakları kuruluşları ve siyasi partilerle görüşmelerde bulundu.

Bern Kürt Toplum Merkezi ve Mizgin Kadın Meclisi üyeleri tarafından oluşturulan heyet, Pazartesi gününden itibaren gerçekleştirdiği görüşmelerde zehirli gazların kullanımına ilişkin hazırlanan dosyalarla insan yaşamına ve doğaya karşı işlenen insanlık suçuna karşı bir an önce müdahale edilmesi çağrısında bulunuldu.

Pazartesi günü heyet tarafından Bern Kantonu İnsan Hakları, Uluslararası Af Örgütü, Bern Kızılhaç temsilciliği ile görüşmeler gerçekleştirildi, dosya sunuldu.

Dün de Kızıl Haç'ın uluslararası temsilciliği olan SRK International ile bir görüşme gerçekleştirildi. 

Kürdistanlılar, zehirli gaz kullanımına ilişkin bağımsız bir heyetin bölgeye giderek araştırma yapması talebiyle bugün de sivil toplum örgütleriyle görüşmelerini sürdürdü.

Kürdistanlıların bugünkü adresi, Bağımsız İnsan Hakları  Organizasyonu olan ACAD Schweiz (Die Aktion der Christen für die Abschaffung der Folter) oldu. 

Daha sonra Sosyalist Demokrat Parti ile Yeşiller Bern temsilcilikleri ile  görüşmelerini sürdüren Kürdistanlılar, zehirli gazların kullanımının araştırılmasına ilişkin taleplerini iletti ve hazırladıkları dosyaları yetkililere teslim etti.