Bern ve Luzern'de ‘Abdullah Öcalan'a özgürlük’ eylemi

Asrın Hukuk Bürosu'nun yaptığı açıklama sonrası Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlığından ve güvenliğinden kaygı duyan gençler, Bern ve Luzern’de eyleme geçti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve sistematik işkence politikasına karşı Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve  Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) öncülüğünde İsviçre’nin başkenti Bern’de ve Luzern’de mitingler düzenlendi.

LUZERN

İsviçre'nin Luzern kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin (CDK) çağrısıyla TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) ve TekoJIN (Jinên Ciwan en Tekoşer) öncülüğünde “Önderliğimizin özgürlüğü özgürlüğümüz” şiarıyla bir miting düzenlendi.

Bahnhofplatz'ta bir araya gelen Kurdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini ve PKK flamalarını taşıdı.

CDK Eşbaşkanı Ercan Güneş, bir konuşma yaparak, “Önderliğimizin  sağlığı, yaşamı ve güvenliğinden yana kaygılarımız artmaktadır. Önder Apo'nun yaşamını kendi yaşam gerekçemiz sayıyoruz, özgürlüğünü istiyoruz. Önderliğimizin özgürlüğü sağlanıncaya kadar alanlarda olmayı sürdüreceğiz” dedi.

CDK’nin diğer Eşbaşkanı Sabiha Yılmaz da 20 aydır Abdullah Öcalan'dan haber alamadıklarını dile getirerek, “Önderliğimizin avukatlarının açıklaması sonrası Kürt halkı olarak Önderliğimizin yaşamından kaygı duymaktayız. Bizler buradan CPT başta olmak yetkili uluslararası kurumları sorumluluklarını bir an önce yerine getirmeye çağırıyoruz” diye konuştu. 

Almanca basın metninin okunmasının ardından Kurdistanlılar, Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğünün sağlanması taleplerinin dile getirildiği sloganlarla eylemlerini sonlandırdı.

BERN

İsviçre’nin başkenti Bern’de ‘Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında ve ‘acil çağrı’ ile gerçekleştirilen eylem, Bern merkez tren istasyonu önünde başladı.

Kürtçe, Türkçe ve Almanca, “Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü tüm insanlığın özgürlüğüdür” yazılı pankartın ve Abdullah Öcalan’ın çok sayıda posterinin açıldığı eylemde  sık sık “Bijî Serok Apo”, “Abdullah Öcalan’a yaklaşım, savaş ve barış gerekçemizdir” ve “Es lebe Öcalan” sloganları atıldı.

“Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için her şeyi yapacağız” diyen gençler, Kürt gençlerini bulundukları her yerde ayağa kalkmaya çağırdı.

Eylem, yapılan konuşmalar ve söylenen marşlar ile sona erdi.