Bordeaux’da 9 Ekim protesto edildi

CDK Bordeaux Meclis Üyesi Mehmet Varto, “Bu halk nasıl ki komployu boşa çıkarmışsa Önderinin fiziki özgürlüğünü de sağlayacaktır” diye vurguladı.

Fransa'nın Bordeaux kentinde, kentteki Kürt Toplum Merkezi'nin çağrısı ile yüzlerce kişi 9 Ekim komplosunu protesto etmek için Stalingrad meydanında bir araya geldi. 

Ellerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan‘ın flama ve posterleri ile PKK, YPG, YPJ bayrakları taşıyan kitle, yürüyüşe sloganlar atarak başladı.

Place de la Victoire‘a kadar devam eden yürüyüşten sonra şehitler için saygı duruşu yapıldı.

CDK Bordeaux Meclis Üyesi Mehmet Varto yaptığı konuşmada şunları vurguladı:  “Bugün haykırışımız, milyonlarca Kürt‘ün önderliği, temsilcisi olan Abdullah Öcalan'ın uluslararası bir komplo ile tutsak edilmesini  kabul etmeyen milyonların haykırışıdır. Bu halk nasıl ki komployu boşa çıkarmışsa Önderinin fiziki özgürlüğünü de sağlayacaktır. Bugün dünya da bunun farkına vardı. Ortadoğu'da nasıl AKP, MHP, DAİŞ, Taliban gibi karanlığın, tiranlığın temsilcileri varsa, karşısında özgürlükçü, demokratik ve modern dünyanın temsilcisi olarak da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın geliştirdiği Demokratik Konfederalizm paradigması da vardır. Rojava pratiği göstermiştir ki tek seçenek; Abdullah Öcalan ve Kürt Özgürlük Hareketi'dir. Buradan tüm demokratik ülkelere, BM‘ye sesleniyoruz: Kararınızı verin, demokrasiyi mi destekleyeceksiniz yoksa tiranları mı?