Breton bölgesinde halk toplantıları

Fransa’nın Breton bölgesindeki birçok kentte Kürtlerle dayanışma içerisinde olan Fransız dernekler enternasyonalist aktivistlerin de katıldığı toplantılar düzenledi.

Halk toplantıları Plougonveur, Carhaix, Lorient, Rennes ve Nantes kentlerinde gerçekleşti.

Toplantılarda, Türk devletinin Efrîn’e yönelik dört yıl önce başlattığı işgal saldırılarına karşı direniş sırasında 10 Şubat 2018’de şehit düşen Breton kökenli savaşçı Olivier le Clainche (Kendal Breizh) ve yoldaşları anıldı.

Yoğun katılımın gözlendiği toplantılarda Rojava devrimi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigması da tanıtılırken, PKK’nin “terörist örgütler” listesinden çıkarılması için başlatılan uluslararası kampanya çerçevesinde imzalar da toplandı.

Carhaix kentinde Breizh’in dev portresinin çizildiği bir evin duvarının önünde Kürtçe ve Breton dilinde marşlar okundu.

En geniş toplantı Rennes üniversitesi kampüsünde düzenlendi. Panel şeklinde yapılan toplantıyı Antifa, UCL ve Rennes Demokratik Kürt Toplum Merkezi organize etti.

Enternasyonalist aktivistler Maria, Lola ve Sarah  Rojava devriminin toplumsal, ideolojik ve enternasyonal boyutlarına dikkat çeken sunumlar yaparken, Kürt aktivistlerden Munzur Kafkas ise PKK’nin tarihsel gelişimi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasını anlattı. Toplantıya birçok halktan öğrencilerin yoğun katılımı dikkat çekti.