Cenevre’de Çarşamba eylemi: Teşhir sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 15 Şubat 1999 uluslararası komplonun yıl dönümü yaklaşırken Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması temelinde Kürdistanlıların Birleşmiş Milletler (BM) önündeki oturma eylemi de kararlılıkla sürdürülüyor.

“Dem Dema Azadiyê ye, Azadiya Rêber Apo Azadiya me ye” hamlesini sahiplenen  Cenevre kentinde yaşayan Kürdistanlıların 25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba düzenledikleri oturma eylemi sürüyor.

Kürdistanlılar, eylemleriyle Kürt Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep ederken, Kürt halkına ve kazanımlarına yönelen saldırılar yanında, soykırım saldırılarına ortak olan başta BM olmak üzere uluslararası güçleri teşhir etmeyi de sürdürüyor.

Bu hafta düzenlenen eylemde, işgalci Türk devletinin 8 Mayıs 2021 günü Mardin-Bagok’a bağlı Şehit Mervan alanında düzenlediği bombardımanda şehit düştüğü açıklanan Mêrdîn Eyaleti YJA-Star Komutanı Sozdar Cûdî (Menal Yusuf) şahsında Kürdistan özgürlük savaşçıları anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Salih Sağlam, Hesekê'de  DAİŞ tarafından gerçekleştirilen  saldırının Türk devleti ve Suriye rejiminin ortaklığıyla gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, “Kürdistan’da savaşçılar amansız bir direniş sürdürüyorsa biz de aynı kararlılıkla bu direnişe sahip çıkacağız' diye konuştu.

Kürdistanlıların her yıl olduğu gibi bu yıl da 15 Şubat komplosunu protesto etmek için düzenleyeceği uzun yürüyüşe yönelik bilgilendirmede bulunan Sağlam, "Komployu protesto etmek ve 'Dem dema azadiyê ye' hamlesine cevap olabilmek için düzenlenecek olan yürüyüşte yerimizi alacağız' diyerek yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Sağlam'ın konuşmasının ardından Kürdistanlılar sloganlarla oturma eylemine devam etti.