HBDH Sinan Dersim Milisleri’nden eylem bilançosu

HBDH Sinan Dersim Milisleri, 1 aylık eylem bilançosunu açıkladı. Milisler, polis ve işbirlikçilere yönelik eylemler düzenledi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Sinan Dersim Milisleri, 1 aylık eylem bilançosunu açıkladı.

Yazılı açıklamada, "25 Nisan 2023 ile 28 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirdiği eylemlerin bilançosunu açıklayan milislerimiz, faşizmi yıkma ve özgürlüğü kazanma yolunda önemli bir dönemde olunduğunu vurguladı" denilerek, şunlar belirtildi:

"Biz ezilenlerin, halkların içinden çıkıp gelen devrimcileriz. Bizler, işçi, işsiz, öğrenci, kadın, yoksul, Alevi, Türk ve Kürdüz. Birleşik devrimin savaşçıları olarak halklarımızın kurtuluşunu birleşik devrimde görüp, bunun gereksinimlerini yerine getiriyoruz. Bugün bu gereksinim, faşizme karşı savaşmak ve aynı zamanda da bütün ezilenleri ve işçi sınıfını örgütlemektir.

 Tarihi bir dönem içerisindeyiz. Faşizmi, AKP-MHP faşizmini sadece ve sadece savaşanlar yıkabilecektir. Bütün halkımıza çağrımızdır; devrimci savaşa kulak verin, birleşik devrim saflarında örgütlenin!”

POLİS VE İŞBİRLİKÇİLERE YÖNELİK EYLEM

Açıklamaya göre eylem bilançosu şöyle:


"*Milislerimiz, HPG gerillası Selim Adıyaman (Harun Elbak) yoldaşı tuzağa düşürüp alçakça düşmana teslim eden hainlerden hesap sormak için, 25 Nisan 2023 günü Van’da yazılamalar yaptı. Yazılamalarda 'Harun Elbak Yalnız Değildir-HBDH' sloganları yazıldı.

*27 Nisan 2023 gecesi İstanbul’da bir halk düşmanına uyarı eylemi düzenledik. Güngören’de, polisle iş birliği yapan ve aynı zamanda gençlerimizi zehirleyen bir uyuşturucu tacirine karşı ses bombalı eylem gerçekleştirdik.

*Amed merkezli yapılan siyasi sindirme operasyonlarını protesto etmek için 28 Nisan 2023 gecesi İstanbul’da, polis işbirlikçilerinin evine ses bombalarıyla uyarı eylemi gerçekleştirdik.

*14 Mayıs 2023 günü, seçim gecesinde, Van’da birçok mahalleye faşist saldırılar gerçekleştiren polislere karşı, milislerimiz anında harekete geçti. Faşist polisin saldırıları kararlı duruşumuzla püskürtüldü ve halkımız koruma altına alındı.

*15 Mayıs 2023 gecesi Van merkezde ve Xaçort/Köyiçi mahallelerinde toplanan halka polis saldırdı. Gaz bombası kullanan polise karşı el bombası, havai fişek ve ses bombalarıyla karşılık veren milislerimiz, TOMA ve kirpi tipi zırhlı araçları ise patlayıcılarla ve molotoflarla darbeledi.

*28 Mayıs 2023 seçim akşamı İstanbul/Beyoğlu’nun yoksul bölgesi olan Hacıahmet’te faşist bir güruh seçim “kutlaması” yapmaya kalkıştı. Bu 'kutlamalara' katılan İsmailağa Tarikatı’nın bir evini milislerimiz el bombaları ve ses bombalarıyla hedef aldı.

*Milislerimiz, 28 Mayıs 2023 seçim akşamı Van merkezde, sokaklarda ağır silahlarla ve zırhlı araçlarla terör estiren AKP-MHP faşizminin unsurlarına karşı, el bombaları ve silahlarla karşılık verdi."