Hollanda’da tutuklanan Kürt gençleri serbest bırakıldı

OPCW’de eylem gerçekleştiren ve Hollanda devleti tarafından iki ayı aşkın süredir tutukluluğu devam eden Kürt gençleri serbest bırakıldı.

Kürt gençleri, 3 Aralık 2021'de Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'ne (OPCW) Türk devleti tarafından kimyasal silah kullanıldığına dair dosya sunmak istenmişti. Çağrılara rağmen hiçbir adım atılmamıştı.

OPCW binasına giren Kürt gençleri, eylemlerinden yaklaşık iki saat sonra Hollanda polisi tarafından coplu, gazlı ve köpekli saldırılarla  gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 55 Kürt gencinden 4’ünün gözaltı süreleri uzatılmıştı. 3 Aralık’tan bu yana tutukluluğu devam eden gençler, bu çarşamba günü serbest bırakıldı.

Avrupa Devrimci Gençlik Hareketleri TCŞ ve TekoJIN, serbest bırakılan gençlere ilişkin şu açıklamada bulundu:

“OPCW'nin operasyonunun ardından 3 Aralık 2021'de Hollanda devleti tarafından tutuklanan dört genç devrimci, yaklaşık iki ay hapis yattıktan sonra yeniden serbest kaldı. Gerçekleri ortaya çıkaran ve faillerin isimlerini anan gençlerden intikam almak isteyen Hollanda devleti, direnişe ve dayanışmaya direnemedi. Lahey'in devrimci gençliğinin kurtuluşu, ortak direnişimizin ve mücadelemizin zaferi ve uluslararası dayanışmanın sonucudur. Gelecekte de genç Kürtler ve Avrupalı enternasyonalistler ayağa kalkıp Türk faşizminin ve onun Avrupalı müttefiklerinin suçlarına karşı seslerini yükseltecekler. Avrupa devletlerinin kriminalize edilmesi ve zulme uğratılması politikasına karşı mücadele hız kesmeden devam etmelidir, yoldaşlarımız halen Fransa ve Almanya'da hapishanelerde ve zulüm görmektedir. Tüm tutuklu yoldaşlarımız serbest bırakılana kadar TCŞ ve TekoJIN olarak mücadelemize hız kesmeden devam edeceğiz."

Açıklamanın sonunda "Kürt halkının mücadelesi suç değildir! Tüm siyasi tutsaklara özgürlük" mesajı verildi.