HPG: 2 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi ve 1 kamelya imha edildi

HPG/YJA Star gerillalarının 5 Aralık günü Zap’ta Türk askerlerine yönelik gerçekleştirdiği eylemde 2 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi ve 1 kamelya imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

5 Aralık günü saat 14:20’de Zap’a bağlı Cîloya Biçûk silsilesinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından 2 koldan koordineli gerilla eylemiyle vurulmuştur. Birinci eylem kolu; içinde işgalcilerin bulunduğu mevziyi hedeflemiştir. İkinci eylem kolu ise; işgalcilere ait kamelyayı hedeflemiştir.

Profesyonel gerilla timlerimizin gerçekleştirdiği bu başaralı eylem sonucunda; en az 2 işgalci cezalandırılmış, işgalcilere ait 1 mevzi ve 1 kamelya imha edilmiştir.

3 ve 5 Aralık günleri işgalci TC ordusu Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî alanını savaş uçakları ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

3 ve 7 Aralık tarihleri arasında işgalci TC ordusu, Zap bölgesine bağlı Girê Cûdî, Girê FM, Gûndê Fileha, Sîda, Çemço ve Rênçbiraxa alanlarını savaş uçakları ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalamıştır. 6 Aralık günü akşam saatlerinde Kela Bêdewê alanında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

3 ve 5 Aralık günleri Garê bölgesinde bulunan Kanîsarkê, Gûzê ve Çemankê’ye bağlı Çemrobotkî köyleri ile Kafya alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. 5 Aralık günü akşam saatlerinde Dînartê nahiyesine bağlı Şiyê köyü savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”