Kanada’da PKK için imza kampanyasına start verildi

PKK’nin “terörist örgütler” listesinden çıkarılması amacıyla Kanada'nın Toronto kentinde Sara Özgür Kadın Komünü ve Toronto Demokratik Kürt Halk Meclisi’nin öncülüğünde bir eylem gerçekleştirildi.

Pazar günü saat 14.00’te düzenlenen eylem sırasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve Paris’te 2013’te katledilen üç Kürt kadın devrimciye dikkat çeken pankartlar açıldı.

Eylem, PKK’nin “terörist örgütler” listesinden çıkarılması amacıyla küresel çapta başlatılan kampanya çerçevesinde organize edildi.

Sara Özgür Kadın Komünü ve Toronto Demokratik Kürt Halk Meclisi, bu eylemle Kanada’da imza kampanyasına start verdi.

Kentin işlek caddelerinden geçen eylemciler, iki saat boyunca sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı.

Yürüyüş sırasında sık sık “Bijî Serok Apo”, “Selam selam İmralı’ya bin selam”, “Öcalan is not alone”, “Freedom for Öcalan”, “Jin Jiya Azadi”, “Freedom for Kürdistan”, “We are Kurdish, Kurdish is here”, “PKK halktır, halk burada” sloganlarını attı.

Bloor Meydanı’ndaki Toronto Belediye Binası önüne kadar yürüyen eylemciler, burada uzun süre halaylar çekip sloganlar attı.

İngilizce okunan basın açıklamasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yıllardır uygulanan tecrit kınanırken, “faşist devletin bir an önce bu suça son vermesi” istendi. Bildiride Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Kürtlerin geleceğinde söz sahibi olmasının önemine vurgu yapıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 yılında Türk devleti tarafından katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbîn) ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez (Ronahî) ile Silopi'de katledilen siyasetçiler Sêvê Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayır’ın da anıldığı eylemde, katiller cezalandırılıncaya kadar mücadele edileceği belirtildi.

Kürt halkı üzerindeki zulmün son bulması için tecridin kaldırılması ve PKK’nin listeden çıkarılması gerektiğinin altını çizen eylemciler, kesintisiz mücadele çağrısında bulundu.

Eylem sırasında kamuoyunu bilgilendirmek için yüzlerce İngilizce bildiri çevreden geçen Kanadalılara dağıtıldı.

Halayların çekildiği eylem, devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ve Çerxa Şoreşê marşı ile son buldu.