KCDK-E’den Aşure Günü mesajı

Son günlerde Alevi kutsallarına yapılan saldırıların hatırlatıldığı KCDK-E açıklamasında, ortak cephede demokrasi mücadelesinin yükseltilmesi çağrısı yapıldı.

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), Muharrem orucu ve Aşure günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

KCDK-E yaptığı yazılı açıklamada, “İmam Hüseyin ve arkadaşlarının Kerbela’da zalimlere karşı verdikleri direniş başta Ortadoğu halklarına olmak üzere tüm coğrafyada hakikat mücadelesinin duruş çizgisi ilham olmuştur. Tekçi zihniyetli Türk devleti çok kimlikli ve çok inançlı Anadolu ve Mezopotamya coğrafyasında Türk suni siyasal İslam anlayışını hakim kılmak için tüm kirli yöntemleri halklarımıza karşı kullanmaya devam ediyor.

Kürdistan ve Türkiye’de gördüğümüz gibi çağımızın Yezid’i Erdoğan ve ekibinin baş hedefine koyduğu toplumlardan biri de Kürtler gibi Alevilerdir. Aleviler AKP-MHP faşist rejiminin büyük baskı ve zulmü ile sürekli karşı karşıyadır.

Son günlerde cem evleri ve Alevi kutsallarına yapılan saldırılar bu düşmanlığın boyutunu göstermektedir. Alevi inancının felsefesi hedeflenerek halklar ve inançlar arası birlik yok edilmek istenmektedir.

Çeteler Alevi kutsallarına yöneltilerek katliam mesajları verilmektedir. Bu nedenle bu zorbalığa ve yobazlığa karşı Muharrem gününde de AKP-MHP faşist ittifakına karşı Hüseyini duruş ile birlik içinde olmalı ve demokrasi güçleri ile ortak mücadele verilmelidir.

Faşist-baskıcı faşist ittifaka karşı herkesi ortak cephede demokrasi mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz.

Muharrem orucu ve Aşure günü vesilesiyle bir kez daha on iki imam oruçlarının ve hizmetlerinin hak defterine yazılmasını canı gönülden niyaz ediyoruz.