KCDK-E’den ‘Kürt Kültür Şöleni’ açıklaması

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, bu yıl Hollanda’da gerçekleştirilecek Kürt Kültür Şöleni için uyulması zorunlu bazı kurallara riayet etmeye davet etti.

Avrupa'da yaşayan Kürtler, bu yıl bir kez daha Eylül ayında Kürt Kültür Şöleni için bir araya gelecek.

Bu yıl düzenlenecek Kürt Kültür Şöleni, 25 Eylül Cumartesi günü Hollanda’nın Landgraaf kentinde gerçekleşecek.

KCDK-E, tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, “Zengin kültür ve sanat programıyla, yine tanınmış şahsiyetlerin konuşma ve farklı etkinlikleriyle yapılacak şölen, Önder Apo'nun özgürlüğü şiarı ile başlayıp aynı şiarla tamamlanacaktır” dedi.

KCDK-E, “Şehit Sinan Dersim'e adanmış şölene Kürt halkı ve dostları belli bir disiplin ve coşkuyla, Önder Apo'nun özgürlük talebinin verdiği moralle katılım sağlamalı, bu konuda herhangi bir tereddüt göstermeden şölen alanında özgürlük şarkıları ile etkinlikte hazır bulunmalıdırlar” diye ekledi.

Açıklamada şölene katılım için gerekli bazı kurallara riayet edilmesinin “önemli” olduğu vurgulanarak, bunlar şöyle sıralandı:

“- Öncelikle aşı olanlar mutlak anlamda aşı olduklarına dair aşı belgesi ile gelmeli, aşı olmayanlar 24 saat geçerli olacak bir zaman dilimine göre test olmalı, bu konuda sıkıntı yaşayanlar şölenin yapılacağı yerde test için özel olarak ayrılmış çadırda test olunduktan sonra şölen sahasına girmelidirler.

-Şölen alanına kesici alet ile girilmemeli, güvenlik için özel olarak görevlendirilmiş görevlilerin uyarılarına uyulmalı, yapılacak her türlü uyarı ve ikaza mutlak anlamda riayet edilmelidir.

-Trafik, alana giriş- çıkış, alana varış, kapılarda beklememe, kontrol sürecine dahil olma gibi bizim tarafımızdan görevlendirilmiş görevleri arkadaşların uyarıları doğrultusunda mutlak anlamda hareket edilmelidir.

-Şölenin sağlıklı, güvenlikli, verimli geçmesi, hedefe ve amaca ulaşması için herkesin birer görevli olarak kendilerini sorumlu hissederek katılım göstermelidir.”