KCDK-E, direniş ruhuyla 8 Ekim yürüyüşlerine çağırdı

KCDK-E, Kürt halkını ve dostlarını, Uluslararası Komploya karşı direniş ruhuyla 8 Ekim’de yapılacak yürüyüşlere ve seferberliğe çağırdı.

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İmralı işkence ve tecrit, soykırım sistemi uluslararası güçlerin eliyle gerçekleştirildi ve uluslararası güçlerin yönetiminde sürdürülüyor. Uluslararası ne kural ne hukukta yeri olmayan bir şekilde sürdürülen ve faşist Türk devleti tarafından uygulanan İmralı işkence ve tecrit, soykırım sistemi son 8 yıldır katmerleştirilerek devam ettirilmekte ve aynı tecrit ve soykırım Kürt halkı üzerinde de azgınca uygulanmaktadır" denildi.

'TECRİT DEMOKRATİKLEŞMEYE VE ÇÖZÜME DE SALDIRIDIR'

Açıklamada şunlar belirtildi:

"CPT'nin iki yıl önce kamuoyu ile paylaştığı raporda İmralı bir işkence sistemidir, mutlaka düzeltilmelidir denmesine rağmen ve Avrupa Konseyi'nin 'umut hakkı' kararına rağmen uygulanmayan hukuk ve adalet, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesinin de  bir yaptırım gerçekleştirmemesi işkence sisteminin devam etmesine katkı sunmaktadır. İmralı’da hukuksal bir süreç işletilmediği gibi, işkence ve tecrit daha da ağırlaştırılmaktadır.

Dünyanın dört bir yanından binlerce avukatın Reber Apo’yu savunmak için sahiplendiği süreci AİHM ve Bakanlar Komitesi hukuku işletmeyerek engelliyor.

İktidarını ayakta tutmak uğruna başarısız kaldığı savaşı NATO’nun kimyasal envanteriyle sürdüren, sivil halk ve gerillaları bu yolla katleden AKP-MHP faşist rejimi İmralı’da uyguladığı işkence ve tecridi tüm coğrafyaya yaymış durumdadır.

Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü, Kürt halkının kendi varlığını koruma mücadelesi, Ortadoğu'nun demokratikleşmesi, insanlığın demokratik ve özgürlükçü bir dünyaya olan özlemine karşı süren saldırı uluslararası güçlerin eliyle gerici-faşist iktidarlara uygulatılıyor.

9 Ekim 1998'de başlatılan Uluslararası Komplo 24. yılını tamamlayarak insanlık hafızasında unutulmayacak yerini koruyor.

Reber Apo'nun şahsında Kürt varlığı ve özgürlüğünü yok etmeyi hedefleyen bu komplo Kürt sorununun demokratik çözümüne ve coğrafyanın demokratikleşmesine karşı bir saldırı niteliğindedir.

'REBER APO'NUN FELSEFESİYLE BOŞA ÇIKARILDI'

Buna karşı milyonların direnişi, fedakârlığı ve Reber Apo’nun kararlı başkaldırısı Uluslararası Komployu önemli oranda boşa çıkararak Rojava Kadın Devrimi’ni ortaya çıkarmıştır.

Uluslararası komploya karşı mücadele, Reber Apo’nun ön açıcı düşünce ve öngörüleri uluslararası komployu tersine çevirerek demokratik ulus paradigmasını evrenselleştirdi.  Reber Apo`nun felsefesiyle DAİŞ çetelerine karşı büyük bir direniş ortaya konmuş ve  Rojava Kadın Devrimi’ni kuran bu düşünce hem bölgede hem de dünyada on binlerin gelecek umudu olmuştur.

8 EKİM YÜRÜYÜŞLERİNE ÇAĞRI

İran ve Doğu Kürdistan'da haftalardır kadınlar öncülüğünde süren özgürlük, eşitlik mücadelesi Önder Apo'nun kadın özgürlük çizgisinin sloganı olarak sembolleşen 'Jin Jiyan Azadi' sloganıyla evrenselleşmiştir.

Uluslararası Komplonun 24 yılında TJK-E öncülüğünde tüm Avrupa ülkelerinde, Kanada ve Avustralya’da 8 Ekim'de gerçekleşecek yürüyüşlere tüm halkımızı ve dostlarımızı özgürlük ve direniş ruhu ile seferber olmaya ve yürüyüşlere katılmaya çağırıyoruz."