KCDK-E Hasbi Çakıcı’yı andı

KCDK-E, İmralı tecrit sisteminin kaldırılması için 127 gün açlık grevi eylemine katılan ve kas erimesi nedeniyle yaşamını yitiren Hasbi Çakıcı’yı anarak, ailesine ve Kürdistan halkına başsağlığı diledi.

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi-KCDK-E, kas erimesi nedeniyle yaşadığı Hollanda’nın Den Haag kentinde yaşamını yitiren Hasbi Çakıcı’yı andı.

Hasbi Çakıcı’nın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve İmralı tecrit sisteminin kaldırılması için 127 gün boyunca kararlı duruş sergileyen bir Kürt yurtseveri olduğu hatırlatılan açıklamada, “Öncesinde de aktif mücadele içeresinde yer almış Hasbi Çakıcı, Batman doğumluydu. Kürdistan’ın birçok kentinde örgütlenme faaliyetlerinde yer
aldı. 1991 yılında zorunlu olarak Avrupa’ya yerleşen Çakıcı burada da başta
Den Haag DKTM olmak üzere birçok çalışmada yer alarak mücadeleyle olan
bağını hiçbir zaman koparmadı. Her zaman mücadelenin içinde ve onun parçası olmak için elinden gelen çabayı göstermek için kararlı duruş sergiledi. Leyla Güven’in öncülüğünde başlayan açlık grevine katılırken de sürece cevap olabilmek için ne gerekiyorsa ben de varım kararlılığıyla dahil oldu” denildi.
“Çevresinde sevilen, hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Hasbi Çakıcı’yı saygıyla
anıyoruz” denilen açıklamada, başta ailesi olmak üzere Kürdistan halkına başsağlığı dilendi.