KCDK-E: Kuzey ve Doğu Suriye hava sahası kapatılsın

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik süren işgal saldırılarına karşı uluslararası güçleri tutum almaya çağıran KCDK-E, ilk adım olarak Kuzey ve Doğu Suriye hava sahasının derhal uçuşa kapatılmasını istedi.

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine dönük süren işgal saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Kuzey ve Doğu Suriye’den 34 siyasi parti ve kurumun yaptığı ortak açıklamayı desteklediğini açıklayan KCDK-E, herkesi Rojava Devrimi’ni savunmak için seferber olmaya çağırdı.

KCDK-E’nin açıklaması şöyle:

“Soykırımcı Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine dönük süren işgal saldırılarına karşı kazanımlarımızın sembolü olan Rojava Devrimi’ni savunmak için herkesi seferber olmaya çağırıyoruz.

Kuzey ve Doğu Suriye’den 34 siyasi parti ve kurumun yaptığı ortak açıklama son derece hayati ve tarihsel olarak da önemli bir süreçte yapılmıştır.

Türk devleti başta parçası olduğu NATO olmak üzere, Avrupa’nın birçok ülkesi üzerinden diplomasi sürdürerek gerçekleştirmek istediği soykırımcı işgale zemin sağlamak peşindedir.

Yüz binlerce sivilin barış içinde yaşadığı bu toprakları kana bulamak isteyen Türk devleti belki de barbar DAİŞ çetelerinin vahşetini aşacak düzeyde bir katliam ve soykırımı gerçekleştirmek istemektedir.

Zaten insansız hava araçlarıyla son yıllarda birçok suikast ve sivillerin yaşadığı yerleşim yerlerinde katliam gerçekleştirmiş ve buna her gün devam etmektedir. Köyler, şehirler ve beldeler insansız hava araçlarıyla dünyanın gözü önünde bombalanmaktadır.

İnsanlık Kuzey ve Doğu Suriye topraklarında dünyayı tehdit eden barbar DAİŞ çetelerine karşı kadınların, gençlerin kahramanca mücadele vererek şehit düştüklerini biliyor.

Bu barbar çeteleri örgütleyen, finans eden diktatör Erdoğan’ın başını çektiği Türkiye Cumhuriyeti savaş suçu işliyor ve sabıkalıdır. İşgal ettiği Efrîn, Girê Spî ve Serêkaniyê’de barbar çeteleri yerleştirerek, asimilasyon uygulayarak demografik yapıyı değiştirdi.

BM denetimindeki Maxmur kampını, dünyanın en kadim inancını temsil eden Êzidî Kürtlerin yaşadığı Şengal’i işgal etmek istemektedir. Zap’ta gerilla direnişi karşısında tutunamayan Türk ordusu kimyasallar kullanarak savaş suçu işlemektedir.

Halkların inkarı ve imhası üzerine kurulmuş soykırımcı Türk devleti, bir çete devletidir.

Tüm uluslararası anlaşmaları ve insancıl hukuku ihlal eden ve masum sivillere karşı suç işleyen, kimyasal dahil her türlü kimyasal kullanan Türkiye Cumhuriyeti devleti ve onun ordusu katliamcı ve soykırımcı insanlık düşmanıdır. 

Etnik temizlik, katliam, göçertme ve asimilasyon uygulayan katliamci Türk ordusuna karşı insanlığı tepki göstermeye çağırıyoruz.

Kendi yasalarını dahi işletmeyen, uluslararası hukuku göz ardı eden ve tutumlarıyla Türk devletinin suçlarına ortak olan uluslararası güçlere tutum takınmaya çağırıyoruz.

Türkiye’nin işgal saldırılarına ses çıkarmamak DAİŞ ve El-Nusra gibi terörist barbarların dünyayı yeniden tehdit altına almalarına yol açacaktır.

Başını ABD, İngiltere ve Fransa’nın çektiği uluslararası güçlere bu vesileyle bu vahşete, soykırıma ve katliama ortak olmama çağrısı yapıyoruz. Ayrıca işlediği suçlardan dolayı başta diktatör Erdoğan olmak üzere soykırımcı Türk devleti ve eli kanlı Türk ordusunun yargılanmasını talep ediyoruz.

KCDK-E olarak Kuzey ve Doğu Suriye’den 34 siyasi parti ve kurumun yaptığı ortak açıklamayı destekliyor, başta insanlığı ve uluslararası güçleri tutum almaya çağırıyoruz. İlk adım olarakta Kuzey ve Doğu Suriye hava sahasının derhal uçuşa kapatılmasını talep ediyoruz. Ukrayna’da ki zulme, savaşa karşı çıkanların çifte standarttan vazgeçerek Kuzey ve Doğu Suriye halklarının çağrılarına cevap vermelerini istiyoruz.”