Kıbrıs’ta deprem mağdurları için kampanya başlatıldı

Kıbrıs'ta kurulan Kürt Halkı ile Dayanışma Komisyonu ve Kürt temsilciler deprem mağdurlarıyla dayanışma için bir bağış kampanyası başlatıldı.

Limasol'da bulunan Teofilos Kürt Kültür Merkezinde yapılan basın açıklamasına Kıbrıs Kürt Halk Meclisine bağlı diplomasi komisyonu üyeleri ile Kürtlerle dayanışma komitesi üyeleri. EDEK milletvekili Coastantinos Efstathiou, Yeşiler partisi başkanı George Perdikis katıldı. Açıklamayı çok sayıda gazeteci ve televizyon kanalı takip etti.

Açıklamada konuşan Kürt siyasetçi Lezgin Serhat, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilerken, depremden sonra AKP zihniyetinin çöktüğünü söyledi. “Bu zorlu kış sürecinde halkımız kendi imkanları ile bu ağır süreci atlatmaya çalışıyor. Ama söz konusu Kürt ve Kürdistan olunca deprem bölgesine yapılan yardımları da engelleyerek, ölümü reva göstermektedir. Biz bu zihniyeti çok iyi tanıyoruz. Onlardan bir beklentimiz yok” diyen Serhat, halkların dayanışma gücüne güvendiklerini belirtti.

Serhat, “kim ne yapabiliyorsa şimdi yapmalı. KCDK-E'nin yapmış olduğu seferberlik çağrısı ve ruhu ile bu kampanyaya herkesin katılım göstermesi gerekir" dedi.

Ardından basın açıklamasına katılan komisyon üyeleri ile milletvekilleri Kıbrıs halkına Kürdistan halkı ile dayanışma çağrısında bulundu. a