Kirstein: Avrupa huzurunu PKK’ye borçlu

Zürih Belediye Meclis Üyesi Andreas Kirstein, PKK'nin mücadelesi ve ödediği bedeller sayesinde Avrupa’nın DAİŞ’e karşı korunduğunu söyledi.

Kürtlere Adalet İnisiyatifi’nin kampanyasının katılımcılarından olan Andreas Kirstein, Kürdistan ve Ortadoğu'da kalıcı barışın sağlanması için PKK'nin “terör listesi”nden çıkarılması şartının yerine getirilmesi gerektiğini belirtti. 

Nobel Ödüllü yazar Elfriede Jelinek, filozof Slavoj Žižek, uluslararası hukuk uzmanı Prof. Norman Paech, EUTCC Genel Sekreteri Prof. Michael M. Gunter, Plaza de Mayo Anneleri Örgütü kurucu üyesi Nora Cortinas gibi birçok ünlünün içerisinde yer aldığı Uluslararası Kürtlere Adalet İnisiyatifi’nin, PKK’nin Avrupa Birliği’nin (AB) “terör örgütü” listesinden çıkarılması kampanyası devam ediyor. Kampanyaya destek verenler arasında bulunan Alternative Liste'den (AL) Andreas Kirstein, Zürih-Amed Kardeşlik Köprüsü'nün de üyesi. 

PKK’NİN MÜCADELESİNİ DE DESTEKLİYORUM

Kirstein, imza kampanyasına ilişkin ANF’ye konuştu. İsviçre'de büyük bir Kürt topluluğunun yaşadığına işaret eden Kirstein, Kürt halkının yaşadığı zulüm, baskı ve insan hakları ihlallerine karşı duyarsız kalamayacağını dile getirdi. Kirstein, şunları söyledi: “Kürt sorununun çözümü için çok sayıda çalışmada yer alarak Kürt halkına yönelen zulüm ve baskıyı görünür kılmak istedim. PKK'nin verdiği mücadeleyi ve PKK'nin terör listesinden çıkarılması kampanyasını destekliyorum. Bildirinin altına da Kürt halkının mücadelesine katkı sunacağı inancıyla imzamı attım.”

BASKI TÜRK DEVLETİNE YAPILMALI

Kürdistan ve Ortadoğu'da kalıcı barışın sağlanması için öncelikle PKK'nin bu listeden çıkarılması şartının yerine getirilmesi gerektiğini kaydeden Kirstein, Kürt halkının temsilcisi konumunda olan PKK ile Türk devleti arasındaki savaşın sona erdirilmesi için uluslararası devletlerin devreye girerek Türk devletine baskı uygulaması gerektiğini söyledi.

PKK KÜRTLERİN MEŞRU TEMSİLCİSİDİR

AB’nin mülteci şantajı, askeri ve ticari anlaşmalardan dolayı Kürt halkına yapılanları görmezden geldiğini ifade eden Kirstein, şunların altını çizdi: “PKK, Kürt halkının meşru temsilcisidir. PKK'nin kriminalize edilmesinin son bulması,  Türkiye'yi baskı altına sokarak, PKK’nin barış görüşmelerinde muhatap alınmasını sağlayacaktır. Avrupa'nın, Kürt gerillaların DAİŞ'in yok edilmesinde oynadığı büyük rolü ve ödediği bedelleri asla unutmaması gerekir. Kürt savaşçıların sayesinde Avrupa halkları cihatçı çetelerden korunabilmiştir.”