KON-MED’den ‘Şengal’i savun‘ çağrısı

Türk devletinin Şengal’e yönelik SİHA saldırısını kınayan KON-MED, “Soykırım saldırılarına karşı Şengal'i savun“ çağrısı yaptı.

Konfederasyona Civakên Kurdistanîyên li Almanya (KON-MED), Türk devletinin Şengal’e yönelik SİHA saldırısını yaptığı yazılı açıklamayla kınadı.

Saldırıdan Türk devleti kadar onu finanse eden başta Almanya olmak üzere NATO üyesi devletleri de sorumlu tutan KON-MED’in açıklaması şöyle:

“Faşist Türk devleti Kürt soykırımına devam etmektedir. Şengal merkezine yapılan hava saldırısında Özerk yönetim Eşbaşkanı Merwan Bedel şehit düştü ve iki çocuğu ağır yaralandı. SİHA’larla gerçekleştirilen bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Barbar faşist Türk devletinin katliamlarının önünü açan, sessiz kalan başta uluslararası güçler, ABD ve Almanya devletleridir. Irak hava sahasını açan ABD, NATO üyesi olarak faşist Türk devletinin her türlü hukuk, insanlık dışı saldırı yöntemlerine onay vermektedir. Ekonomik çıkarlar temelinde anlaşmalar yapan Almanya hükümetidir. AB mülteci anlaşmasından elde edilen parayla Türkiye-DAİŞ terörizmi finanse edilmektedir. Yapılan tüm katliamlarını görmezden gelerek yeniden bir DAİŞ Devleti'nin kurulmasına müsamaha göstermektedir.

Tüm bu katliamlara karşı sessiz kalarak onaylayan devletleri ve faşist Türk devletinin soykırım hedefli işgal saldırıları ve katliamlarına karşı halkımız toprağına, diline, kültürüne, ulusal değerlerine her zamankinden daha çok sahip çıkarak ulusal birliğini geliştirerek her yerde sömürgeciliğe karşı direnişi yükseltmelidir. Ancak bu şekilde katliamları durdurabilir, Kürdistan ve geleceğimizi sahiplenebiliriz.

Bu temelde Kon-Med olarak, İşgalci Türk devletinin yapmış olduğu bu saldırılara karşı başta tüm halkımız olmak üzere , devrimci demokrat tüm dostlarımızı Türk devletinin soykırımcı politikalarına karşı durmaya, alanlara çıkarak mücadeleyi büyüterek Şengal’e sahip çıkmaya çağırıyoruz.”