KONGRA-GEL, PKK’nin 43. kuruluş yıldönümünü kutladı

KONGRA –GEL Eşbaşkanlık Divanı, PKK’nin 43’üncü kuruluş yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, 44’üncü mücadele yılı için başarı dileklerinde bulundu.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı yaptığı yazılı açıklamada PKK’nin 43’üncü kuruluş yıldönümünü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a, “dağlardaki, zindanlardaki ve her yerde direnen yolaşları” ile “Kürdistan, Ortadoğu halkları ve tüm insanlığa” kutladı.

Ayrıca PKK devriminin tüm gazileri ve şehit ailelerine de 43’üncü kuruluş yıldönümünü kutlayan KONGRA-GEL, Metina, Zap ve Avaşin şehitleri şahsında tüm PKK şehitlerini andı ve amaçlarını yerine getirme sözünü verdi.

Açıklamada, “PKK’nin tarihi, Önder Apo’nun yaşamı ve mücadelesidir. Önder Apo ve PKK’nin başlangıcından bu yana işgalcilere karşı, Kürdistan’ı bölge emperyalist güçlere karşı ve hain Kürtlere karşı başarılı bir şekilde devam ediyor. Bu nedenle, işgalci ve faşist devlet geçen yıl İmralı’da Önder Apo üzerinde ağır bir tecrit uygulamaya başladı” denildi.

KONGRA-GEL, “PKK kuruluşu ile birlikte Kürdistan halklarının özgürlüğünün müjdesi oldu. PKK kadın özgürlüğünün müjdesidir” diye ekledi.  

Gerillanın Türk devletinin son aylardaki işgal saldırılarına karşı direnişini selamlayan KONGRA-GEL, “Metina, Zap ve Avaşin’de Türk ordusunun çeteleri KDP’nin işbirliği ile yedi aydır gerilla karşısında bir adım ilerleyemiyor” vurgusunda bulundu.

Gerilla direnişinin büyüklüğü karşısında Türk devletinin yasaklı kimyasal silahlar kullanmaya başladığını belirten KONGRA-GEL, buna rağmen sonuç alamadıklarının altını çizdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmasının Kürdistan, Ortadoğu ve Dünya halklar arasında yayıldığını ifade eden KONGRA-GEL, Türkiye’deki faşist rejimin de ömrünü uzatmak için ne kadar saldırırsa saldırsın çökmesinin önüne geçemeyeceğini kaydetti.

Açıklamada, “Türk faşist devlet rejiminin yenilgisi ve Kürt sorununun çözümü ile Ortadoğu’da halkların demokratik miladı başlayacaktır” diye belirtildi.

KONGRA-GEL son olarak PKK’nin 44’üncü müdadele yılının Kürt halkı ve dostları için başarı getirmesi dileğinde bulundu.