Kürtlerin BM önündeki eylemi bir yılı geride bıraktı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması talebiyle 'Dem Dema Azadiyê ye' hamlesi kapsamında İsviçre'nin Cenevre kentindeki Birleşmiş Milletler (BM) önünde yürütülen eylem bir yılı geride bıraktı.

25 Ocak 2021 tarihinden bu yana her çarşamba BM önünde açılan direniş çadırı etrafında oturma eylemi düzenleyen Kürdistanlılar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması taleplerini dile getirirken, aynı zamanda Türk devletinin Kürdistan'daki işgal ve katliam saldırını da protesto ediyor.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit düşen savaşçılar şahsında bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan eylemde yüzlerini BM'ye dönen eylemciler, hem Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecride hem de Kürt halkına yönelik Türk devletinin topyekûn saldırılarına karşı BM’nin sessizliğine sloganlarla tepki gösterdi.

Cenevre Demokratik Kürt Toplumu (CDK) Eşbaşkanı Salih Sağlam, başta BM olmak üzere ilgili uluslararası kurum ve devletlerin Kürt halkının haklı taleplerine karşı üç maymunu oynamasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Sağlam, PKK'nin “terörist örgütler” listesinden çıkarılması için başlatılan kampanyaya da değinerek şöyle devam etti:

“Önderliğimizin paradigmasıyla şekillenen PKK dünya halklarına umut olmayı başarmıştır. Kadına, doğaya, canlıya ve yaşama bu kadar bağlı bir hareketin gerçekliliğini görmek istemeyen güçlere karşı bizler Önderliğimizin neden özgür kalması gerektiğini ve PKK'nin neden terör listesinden çıkarılması gerektiğini nerede olursak olalım anlatmayı sürdüreceğiz.”

Konuşmanın ardından Kürdistanlılar oturma eylemine devam etti.