Lavrio'da Zîlan anması

Kürdistan Kültür Derneği, Zeynep Kınacı'yı (Zîlan) şehadetinin 26. yıl dönümünde Lavrio Kampı’nda gerçekleştirdiği etkinlik ile andı.

Kürdistan Kültür Derneği, Dersim'de fedai eylem gerçekleştiren Zeynep Kınacı'yı (Zîlan) şehadetinin 26. yıl dönümünde Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Lavrio Kampında gerçekleştirdiği etkinlik ile andı.

Kamp bahçesinde gerçekleştirilen anmaya çok sayıda kişi katıldı. Anmanın gerçekleştirildiği alan PKK flamaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Şehit Zîlan'ın posterleri ve "Zîlan manîfestoya azadiyê ye" pankartları ile süslendi.

Saygı duruşunun ardından yakılan mumlar eşliğinde Zîlan anısına bestelenen şarkılar söylendi.

Daha sonra Zîlan'ın yaşamını ve mücadelesini konu alan sinevizyon gösterimi düzenlendi. Gösterim büyük beğeni topladı. 

Daha sonra konuşan siyasetçi Nilüfer Koç, Kürt halkının inkar, imha ve asimilasyon politikalarına karşı büyük bedellerle büyük değerler yarattığına vurgu yaparak, Zîlan'ın yaratılan değerlere büyük katkı sunduğunu söyledi. Zîlan'ın gerçekleştirdiği eylemle bir yandan faşizme büyük bir darbe vururken öte yandan Kürtler için yeni bir mücadele sürecini başlattığını kaydeden Koç, bu ruhun Zap, Avaşîn ve Metîna'da destansı zaferlere imza attığını belirtti.

Koç, Kürt halkının tarihsel bir süreçten geçtiğine işaret ederek, her yeri mücadele alanına çevirme çağrısı yaptı.

Etkinlik, "Şehîd namirin", "Bijî berxwedana gerîla", "Bijî Serok Apo" sloganları ile son buldu.