Londra’da TCŞ ve TekoJIN öncülüğünde stant

TCŞ ve TekoJIN aktivistleri, başlattıkları imza kampanyası ile PKK'nin 'terör örgütleri listesi'nden çıkarılmasını istedi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da PKK’nin ‘terör’ listesinden çıkarılması amacıyla TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) ve TekoJIN (Jinen Ciwan ên Têkoşer) öncülüğünde stant açıldı.

“Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında çok sayıda imza toplanan stantta, bildiriler de dağıtıldı.

Saat 10.00’da Trafalgar Meydanı’nda start alan stand eylemi saat 18.00’da sona erdi.

 Kampanya kapsamında  kamuoyuna dönük yapılan bilgilendirmelerde şunlara değinildi:

“Barış, demokrasi ve insan hakları adına Avrupa Konseyi'ne çağrıda bulunuyoruz. Birlik, PKK'yi yasaklı terör örgütleri listesinden çıkaracak. Kürt sorununa barışçıl bir çözüm, sağlıklı bir demokrasi ve demokrasinin ön koşuludur. Türkiye ve daha geniş Ortadoğu'da ki istikrar, Türkiye ve Kürt topluluğu, bu barışçıl çözüme ancak müzakereler yoluyla ulaşabilecektir. Bu tür müzakerelere ihtiyaç var. PKK’yi (Kürdistan İşçi Partisi) dahil edin. PKK'nin teör örgütü listesinde olması ise barışa giden yolda bir engeldir. PKK'yi listeden çıkarmak için ayrıca yasal gerekçeler de var.

PKK, 2002 yılında NATO üyesi Türkiye'nin talebi üzerine terör listesine alındı. Usul hatalarına ek olarak kararda ayrıca Abdullah Öcalan'ın 2013'teki barış çağrısına da atıfta bulunuluyor. Bu durum kabul edilemez. PKK terör örgütü değildir. Buradan da tüm Kürdistanlı gençlere sesleniyoruz. Her yerde çalışmalarımızı sürdürelim ve mücadelemizi zaferle taçlandıralım.