GÖRÜNTÜLÜ

Londra’daki Belçika Konsolosluğu önünde protesto eylemi

Londra’da Belçika konsolosluğu önünde bir araya gelen Kürtler, Stêrk TV ve Medya Haber TV’ye dönük baskınları protesto etti.

Kürt Halk Meclisi’nin çağrısı ile çok sayıda kişi Kürt basınına yönelik Belçika polisinin saldırı ve baskınları protesto etmek amacıyla Belçika Konsolosluğu önünde bir araya geldi.

Kürt basınına yönelik saldırıların protesto edildiği pankart ve dövizlerin taşındığı eylemde,  sık sık “Erdoğan’a desteği durdurun Utanın”, “Terörist Erdoğan”, “Kahrolsun faşizm” “Kürt basını susturulamaz” şeklinde sloganlar atıldı.

Burada bir açıklama yapan Kürt Halk Meclisi’nden Ercan Akbal, Kürt halkının gözü ve sesi olan Stêrk TV ve Medya Haber TV'nin Belçika'daki stüdyolarına gece yarısı yapılan baskın ve saldırı sert bir dille kınadı. 

Akbal, “Avrupa’nın ortasında demokrasi ve insan hakları özgürlüklerinden bahseden Belçika devleti Kürt halkının sesi olan Stêrk TV ve Medya Haber TV televizyonlarına gerçekleştirdiği baskını ve ablukayı kınıyoruz. Bu anti-demokratik tutumdan derhal vazgeçerek Kürt halkının ve milyonların izlediği Stêrk TV ve Medya Haber TV’ye gözdağı vermekten vazgeçmelidiriler” dedi. 

Ercan Akbal, “Halkımız kendi sesine ve iradesine sahip çıkacaktır. İŞİD destekçisi Erdoğan’a verdiğiniz destek utanç vericidir bir kara lekedir. Kürt halkına karşı tutumunuz da ahlaksızca ve insanlık dışıdır” diye ekledi. 

Kürt Halk Meclisi’nden bir heyet konsolosluk yetkilileri ile görüşerek Belçika’nın Kürtlere yönelik hukuksuzluğa ortak olmaması ve Kürtler üzerindeki baskıların sona ermesi gerektiğini kaydetti. 

Eylem alkış ve sloganlarla sona erdi.