Maxmur halkının direnişi Luzern'de selamlandı

Kuşatma politikalarına karşı Maxmur halkının direnişi selamlanırken, tecride ve imha politikalarına karşı direnişi yükseltme mesajı verildi.

Irak Ordusu'nun Birleşmiş Milletler (BM) denetimindeki Şehîd Rûstem Cûdî Mülteci Kampı’na yönelik kuşatma girişiminin durdurulması çağrısıyla İsviçre'nin Luzern kentinde bir miting düzenlendi.

Luzern Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin (CDK-Luzern) çağrısıyla Bahnhofplatz'ta bir araya gelen Kurdistanlılar, miting öncesi Kurdistan Özgürlük Mücadelesi'nde şehit düşenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Irak devletinin askeri ve polisiyle Maxmur’daki kampa yığınak yaparak burayı kuşatmak istemesine tepki gösteren Luzern Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Mulla Şahin şunları vurguladı: “Birleşmiş Milletler (BM) denetiminde olan ve öz yönetime dayanarak ayakta kalmayı başaran Maxmur'un etrafı demir teller çekilerek kuşatılmak istenmektedir. Yine bu kuşatma karşısında Maxmur halkının 10 günü geride bırakan bir direnişi söz konusu. Biz Kürtler çok iyi biliyoruz ki, bu saldırıların temelinde yatan esas neden, Önder Apo'ya yönelen ağır tecridin kendisidir. Ne zaman Önderliğimize yönelik tecrit politikaları devreye konulsa, devamında Kürt halkına ve Kurdistan'a yönelik saldırılar gerçekleşmektedir. Kürt halkı bunun bilincinde olarak hem tecrit politikalarına hem de 100 yılına giren Lozan Antlaşması'na karşı direnişini yükselterek sürdürecektir. Bu yüzyıl hem Önderliğimizin hem de Kurdistan ve Kürt halkının özgürlük yüzyılı olacaktır.”

Şahin'in konuşması sonrası Almanca basın metni okundu. Eylem sloganlarla sonlandırıldı.