Mayıs Ayı Şehitleri Lozan'da anıldı

Mayıs ayında şehit düşen devrimciler için İsviçre'nin Lozan kentinde anma düzenlendi.

Kayıp ve Şehit Aileleri Kurumu (KOMAW) öncülüğünde Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde Mayıs Ayı Şehitleri için anma etkinliği düzenlendi.

Anmaya şehit aileleri ile Kürdistanlılar katıldı.

Haki Karer, Dörtler başta olmak üzere Mayıs Ayı Şehitleri ile Haziran 2016'da Nujiyan Amed (Esra Tan), 11 Haziran 1999'da Neriman Karakuş (Deniz Yücel), 2017 yılında Haki Gap (Osman Alas), 29 Nisan 2021'de  şehit düşen Nujîn Amed (Suna Taş), 2012 yılında Mehmet Aksoy (Pılıng Bingöl), 2016 yılında Van'da şehit düşen M. Sıddık Orhan ( Çekdar Başkale) anılırken şehitlerin yakınları da anmada hazır bulundu.

KOMAW temsilcisinin sunumuyla başlayan anmada Mayıs Ayı Şehitleri şahsında Kürdistan ve Türkiye devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Haki Karer'in şehadeti dolayısıyla şehitler üzerine yaptığı değerlendirmelerden alıntı yapan TJK-E üyesi Zozan Serhat, şöyle devam etti:

"Haki Karer'i dün şehit düşüren ihanetçiler, bugün yine aynı komplonun bir parçası olarak bedenlerini kimyasallara siper eden Kürt halkının çocuklarını hedef almıştır. Şehit aileleri olarak KDP ihanetine ve işgalci Türk devleti ile ortaklarına verilecek tek cevabımız, Önderliğimizi özgürlüğüne kavuşturarak özgür Kürt’ü, özgür Kürdistan'ı yaratmak olacaktır. Önderliğimizi özgürlüğüne kavuşturduğumuz gün şehitlerimizin vasiyetini yerine getirmiş olacağız."  

Serhat'ın konuşması sonrası, yarın yine KOMAW öncülüğünde Solothurn kantonuna bağlı Grellingen kentinde düzenlenecek kitlesel anmaya katılım çağrısında bulunuldu.

Kurumlar adına yapılan konuşmalarla devam eden anma, 'Şehîd namirin” sloganlarıyla sonlandırıldı.