Paris şehitleri anıldı

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde Kadın hareketi öncülüğünde, 23 Aralık 2022'de Paris'te yaşanan katliamda şehit düşen Evîn Goyî, Mîr Perwer ve Abdurahman Kızıl’ı anma için bir etkinlik düzenlendi.

Şehitlerin fotoğrafları ile süslenen salonda tüm Kurdistan devrim şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Anmayı sunan TEV-ÇAND sanatçısı Farqîn Azad, Paris Şehitleri ile birlikte Kurdistan'da depremde yaşamını yitirilen insanlar anılarak programa başlandı. Yardımlar noktasında duyarlılık çağrısı yapıldı. 

Açıklamaların yapıldığı anmada ilk konuşmayı Şehit Aileleri Komisyonu adına Têlî Ana yaparak şehitlere layık olacaklarını dile getirdi. 

Daha sonra Kadın hareketi adına Fidan Yıldırım bir açıklama yaptı. Yıldırım konuşmasında şunları söyledi: “Heval Mir ülkede cezaevi gördü ama mücadelede vazgeçmedi. Kendi sanatını kültürünü yaşatmak için burada devam etti. Apê Abdurrahman da ülkede işkenceler gördü ama geri adım atmadı. Üç arkadaşımız da MİT tarafından şehit edildi. Büyük bir komplo ile Önderliği fiziki olarak yakalatan Gladyo bu arkadaşlarımızın katilidir. Bu katliam Türk devleti eli ile yapıldı. Bu gerçekleri unutmamak gerekiyor. Biz şehitlerimizin ardından çok acı çekiyoruz ama üstümüze düşen mücadelemizi daha çok büyütmektir.”

Etkinlikte Kadın hareketi adına Zozan Serhat da bir konuşma yaparak şunları belirtti:  “Paris katliamı ikinci defa yaşadık, şehitleri sahiplenmek boynuzun borcudur. Tüm şehitler önünde saygı ile eğiliyorum. Eğer ilk katliamın hesabını sorabilseydik belki ikinci katliamı yaşamayabilirdik. Eğer Önderliği özgürleştirebilseydik belki bu katliamı yaşamazdık.

Biz kadınlar bu katliamlardan sonra Önderlik etrafında çok iyi kenetlenmemiz gerekiyor. Amed'i örnek almamız gerekiyor ve örgütlülüğü büyütmeliyiz. Tekrardan şehitler önünde saygıyla eğiliyorum. Mücadelelerini yaşatacağız”

Anma, üç şehidin hayat hikayelerini anlatan sinevizyon gösterimi ile devam ederken, TEV-ÇAND sanatçıları Kuzey, Meral Alkan ve Nûarîn sahne alarak müzik dinletisi yaptı.

Anma, “Şehid namirin” sloganları ile sona erdi.